نفت نما: عملیات ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی وزارت نیرو در بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر خطه غربی مازندران وارد گام اجرایی شد.

به گزارش نفت نما، برابر مصوبه وزارت نیرو که در دی ماه سال ۱۴۰۲ رسانه ای شد، همه دستگاه های اجرایی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری ملزم هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر و پاک تامین و در طی مدت چهارسال این عدد را باید به ۲۰ درصد برسانند.

 

موضوع واگذاری حدود ۱۵ هکتار زمین برای اجرای این طرح در محدوده شهرک صنعتی بخش ییلاقی و کوهستانی کجور در ۳۰ اردیبهشت از سوی استاندار مازندران در نشست شورای اقتصاد استان رسانه ای شد.

 

در این ارتباط مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران گفت : عملیات ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی مازندران به تازگی در محدوده شهرک صنعتی بخش کجور نوشهر آغاز شده است .

مصطفی بابایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود : از سال گذشته به تمامی ادارات ، دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری ، برابر مصوبه دسورالعمل های لازم را ابلاغ شده و هم اینک نیروگاه خورشیدی در بسیاری از ادارات ، ارگان های نظامی و نهادهای مردمی غیر دولتی از جمله شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی غرب مازندران – چالوس ، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) ، شهرداری کلارآباد و … نصب و راه اندازی شده است.

 

ماده پنج قانون خدمات کشوری سازمان ها و اداراتی را که مشمول اجرای این مصوبه دانسته شامل تمامی وزارتخانه‌ها، مؤسسه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی و دستگاه‌هایی شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بیمه های دولتی معرفی کرده است.برابر گزارش ها تاکنون در غرب مازندران تعداد ۲۸ نیروگاه خورشیدی متعلق به امورات توزیع برق این خطه گردشگرپذیر استان راه اندازی شده اند.

 

بنا به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه برق، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی تجدید پذیرها سبب کاهش مصرف سوخت فسیلی می شود، کمک به حفظ محیط‌زیست و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی از دیگر مزیت های آن بوده که امروز در سازمان جهانی انرژی به عنوان یک الزام در کشورها بوده که باید اجرایی شود.

 

شرکت توزیع برق غرب مازندران به دست کم ۷۴۰ هزار مشترک در این منطقه گردشگر پذیر خدمات ارائه می دهد. این شرکت عهده دار نگهداری، توسعه و اصلاح حدود ۱۴ هزار کیلومتر شبکه در غرب مازندران است.

 

غرب مازندران بیش از هزار روستا و ۲۲ شهر در قالب دستکم ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بومی و ۲ برابر جمعیت متغییر در خود جای داده است.