نفت نما: وزیر نفت آنگولا اعلام کرد عضویت در اوپک دیگر به نفع این کشور نیست و از این گروه خارج می‌شود.

به گزارش نفت نما به نقل از رویترز، آنگولا در روز پنجشنبه اعلام کرد اوپک را ترک خواهد کرد. این اقدام آنگولا ضربه سختی به این گروه تولید کننده نفت خواهد بود که تلاش می‌کند با کاهش تولید از قیمت نفت حمایت کند.

وزیر نفت آنگولا اعلام کرد عضویت در اوپک دیگر به نفع این کشور نیست. بدین ترتیب آنگولا به تولید کنندگان متوسط دیگری مانند اکوادور و قطر می‌پیوندد که طی یک دهه گذشته اوپک را ترک کرده‌اند.

وزیر نفت آنگولا طی بیانیه‌ای اعلام کرد:«ما احساس می‌کنیم عضویت در اوپک دیگر به نفع کشور نیست. بنابراین آن را ترک می‌کنیم».

قیمت جهانی نفت ۲٫۴ درصد در روز پنجشنبه به دنبال انتشار این خبر کاهش یافت. تحلیلگران عقیده دارند این اقدام آنگولا تردیدها نسبت به اتحاد اوپک و اوپک پلاس را افزایش می‌دهد. اوپک پلاس که از سازمان کشورهای صادر کننده نفت، روسیه و متحدان آن تشکیل شده دور جدید کاهش تولید خود را از ماه ژانویه در تلاش برای تقویت بازار آغاز می‌کند.

آنگولا قبلا به تصمیم اوپک پلاس برای کاهش سهمیه تولید نفت در ۲۰۲۴ اعتراض کرده بود که باعث شد اجلاس وزارتی این ائتلاف در ماه نوامبر به تعویق بیفتد.

 

برخی تحلیلگران عقیده دارند این اقدام آنگولا پیامدهایی در پی خواهد داشت اما باعث نمی‌شود سایر کشورها دنبال روی آن باشند.

نیجریه یکی دیگر از کشورهای آفریقایی عضو اوپک است که تلاش می‌کند تولید نفت خود را تقویت کند و سهمیه بالاتری داشته باشد. این کشور در اجلاس ماه نوامبر سهمیه تولید بالاتری از اوپک پلاس برای ۲۰۲۴ دریافت کرد، گرچه پایین‌تر از حد انتظار آن بود.

سه نماینده اوپک اعلام کرده‌اند تصمیم آنگولا برای ترک این گروه شوک بزرگی بوده چون تصور می‌شد اختلاف در مورد سهمیه تولید آنگولا حل شده باشد.

آنگولا که در ۲۰۰۷ به سازمان اوپک پیوست، حدود ۱٫۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند. کل تولید نفت اوپک به ۲۸ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

خارج شدن آنگولا از اوپک تعداد اعضای این گروه را به ۱۲ کشور و سطح تولید نفت آن را به حدود ۲۷ میلیون بشکه در روز می‌رساند، یعنی ۲۷ درصد از ۱۰۲ میلیون بشکه در روز تولید جهانی نفت.

بدین ترتیب سهم اوپک در بازار نفت دنیا باز هم کاهش می‌یابد. این رقم در ۲۰۱۰ برابر با ۳۴ درصد بود.

علاوه بر خروج بعضی از اعضا، تصمیم اوپک و اوپک پلاس برای کاهش تولید و افزایش تولید کشورهای غیر عضو اوپک مانند آمریکا، سهم این گروه از بازار جهانی را پایین آورده است.

از طرف دیگر انتظار می‌رود برزیل در ماه ژانویه به ائتلاف اوپک پلاس بپیوندد اما اعلام کرده در طرح کاهش تولید این گروه مشارکت نمی‌کند.

آنگولا طی سال‌های اخیر به خاطر کاهش سرمایه‌گذاری و عدم توسعه میادین نفتی جدید نتوانسته به هدف تولید خود طبق سهمیه اوپک پلاس دست یابد.
نفت و گاز حدود ۹۰ درصد از کل صادرات آنگولا را تشکیل می‌دهد.