نفت نما: محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به تولید انواع ابزارهای هیدرواستاتیک مورد استفاده برای تست مخازن تحت فشار و لوله‌های مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و نیروگاهی تا فشار ۵۰۰ بار شدند.

به گزارش نفت نما محمود کاوسی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها، اظهار کرد: محصولی که برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کرده‌ایم، ابزاری نوین برای تست تجهیزات تحت فشار در صنایع نفت و گاز و نیروگاهی است. این ابزار در مقایسه با روش‌های سنتی که راندمان پایینی داشتند، کارایی را تا ۱۵ برابر از نظر زمانی و اقتصادی ارتقاء می‌دهد.

 

وی ادامه داد: در صنایع نفت و گاز و سایر صنایعی که نیاز به تست فشار تجهیزات دارند، از روش «هیدرواستاتیک» استفاده می‌شود. این روش شامل تست لوله‌ها، شیرها و سایر تجهیزات صنعتی قبل از نصب برای اطمینان از تحمل فشار لازم است. در گذشته، در صنایع نیروگاهی که تمرکز فعالیت ما بر روی آن بوده است، از روشی استفاده می‌شد که در آن مخازن به قطعات جوش داده شده و مسیرها مسدود می‌شدند. پس از انجام تست، قطعات جدا شده و مجدداً نصب می‌شدند. این فرآیند شامل نصب، جداسازی و تمیزکاری قطعات زمان‌بر بود و به طور متوسط یک روز کامل به طول می‌انجامید، اما با استفاده از ابزار تولیدی ما، این فرآیند در نهایت به یک ساعت و نیم کاهش یافته است.

 

وی یادآور شد: علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، استفاده از این ابزار هزینه‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و راندمان اقتصادی را به طور چشمگیری ارتقاء می‌دهد.

 

کاوسی در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه، بیان کرد: مشابه این ابزار تست منحصر به فرد که برای آن نشان دانش‌بنیان را دریافت کرده‌ایم، در حال حاضر در ایران و آسیا تولید می‌شود و نمونه‌های مشابه آن تنها در انحصار دو کشور آمریکا و انگلیس است. ابزار ما با بهینه‌سازی و نوآوری در طراحی، ایرادات نمونه‌های مشابه را رفع کرده و در حال حاضر تنها ابزاری با این تکنولوژی در کشور ما و به طور انحصاری در اختیار شرکت ما است.

 

وی خاطرنشان کرد: یکی از مدل‌های این ابزار، بسیار پیشرفته و خاص است و به عنوان خط قرمز تکنولوژی مجموعه ما محسوب می‌شود. این دستاورد بزرگ که تاکنون در دنیا مشابهی برای آن وجود نداشته است، گامی مهم در جهت پیشرفت کشورمان به شمار می‌رود. نمونه این دستگاه ساخته و به شرکت مپنا ارسال شده و از نظر کارایی و صرفه‌جویی اقتصادی مورد تایید قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: علاوه بر محصول دانش‌بنیان خود، در زمینه صنایع آب و آب‌شیرین‌کن‌ها نیز فعالیت می‌کنیم. با توجه به کمبود آب و وجود منابع تزریق آب مانند خلیج فارس و دریای عمان در مناطق جنوبی کشور شاهد احداث و بهره‌برداری از پلنت‌های آب‌شیرین‌کن هستیم. ما به استان‌ها و روستاهای دورافتاده در این مناطق، یونیت‌های آب‌شیرین‌کن کوچک ارسال می‌کنیم. این یونیت‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان از آنها برای تامین آب شرب و حتی مصارف کشاورزی نیز استفاده کرد. آب تولیدی این یونیت‌ها از کیفیت بالایی برخوردار بوده و کاملاً قابل شرب است.

 

کاوسی در خصوص اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه، گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۶ نفر و غیرمستقیم ۳۰ نفر فعالیت دارند.

 

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، این فعال حوزه علم و فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری، گفت: در مبحث بیمه و ارتباط با صنایع بزرگ و اخذ وام و تسهیلات مناسب نیاز به حمایت ویژه داریم./ایسنا