نفت نما: دولت سیزدهم توانست روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۱۲ میلیون لیتر گازوئیل را به صورت پایدار تامین کند و با صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های فراسرزمینی نقش مهمی در توسعه روابط با کشورهای دوست و شریک داشته باشد.

به گزارش نفت نما و به‌نقل از ایرنا دولـت سیزدهم بنـا به اهمیت توسـعه زنجیره ارزش نفت و گاز کشـور در کاهش خام‌فروشی، مقاوم سـازی اقتصاد و بی‌اثرسازی تحریم‌ها و بـا توجه بـه شـرایط و محدودیت‌های کشـور، توجـه بـه صنعـت پالایـش را به عنـوان یک صنعـت مهـم در زنجیـره ایجـاد ارزش افزوده در صنایـع نفـت در اولویت قـرار داد و هم‌زمان بـا ایـن رویکـرد جدیـد وزارت نفت مبـنی حرکت به سـمت تولید محصـولات بـا ارزش افـزوده بیشـتر، صنعت پالایـش رونق دوبـاره گرفت و از آغاز دولت با صـدور خدمـات فـنی و مهندسی برای نخسـتین بـار در کشـور و اجـرای پروژه فراسـرزمینی، امضای تفاهم‌نامه و قراردادهای مختلـف در زمینه توسـعه ظرفیـت پالایشی کشـور، تکمیل طرح‌های توسـعه پالایشگاهی و اجـرای واحدهـای ارتقای کیفی نفـت کوره، توسـعه صنعت انتقال نفت و فرآورده کشـور، نوسـازی نـاوگان حمل‌ونقل فـرآورده و تعامل با شـرکت‌های دانش بنیان، گام‌هـای موثری در زمینه توسـعه و نوسـازی زیرسـاخت‌های این صنعت برداشته است.

 

تامین سوخت پایدار در دولت سیزدهم

 

وزارت نفت در دولت سیزدهم با بهره‌گیری از ۳۰ هزار نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و بهره‌مندی از ۱۰ پالایشگاه نفتی و میعانات گازی، ۳۷ منطقه تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی، بیش از ۱۴ هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی و انبارهای نفت، توانسته به صورت ایمن و پایدار سوخت رسانی را انجام دهد.

 

علاوه بر آن دولت سیزدهم با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها، توان علمی و فنی شرکت‌های دانش بنیان داخلی، اجرای طرح‌های ملی راهبردی و تغییر مسیر از سوخت محوری به سودمحوری و برنامه‌ریزی‌های مدون برای توسعه صنعت پالایش نفت کشور گام برداشته است. پالایش روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی، تولید روزانه بیش از ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین و تولید روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر گازوئیل از جمله اقدام‌های این صنعت برای تأمین امنیت و پایداری عرضه سوخت برای بازار مصرف داخلی است.

 

حضور فعال دولت سیزدهم در صادرات خدمات فنی و مهندسی

 

دولت سیزدهم با توسعه دیپلماسی فعال و صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور از جمله با به نتیجه رساندن اجرای عملیات پالایش فراسرزمینی به ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز با کشور ونزوئلا، موفق شد گام مثبتی در جهت توسعه همکاری با کشورهای همسو و صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه صنعت پالایش به دیگر کشورها بردارد. همچنین صدور نخستین بخش از محموله کاتالیست ایرانی به روسیه را به عنوان گامی دیگر در مسیر توسعه همکاری با کشورهای همسایه ثبت کرد.

 

توسعه صادرات گاز طبیعی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی h۴۵ به منظور تبدیل ایران به مرکز مبادلات و خدمات انرژی، کسب توافق‌های اولیه با ازبکستان برای افزایش تجارت فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و مذاکرات برای همکاری‌های دوجانبه در بخش صادرات نفت، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی از دیگر اقدام‌های انجام شده در این حوزه بوده است. دولت سیزدهم همچنین در قالب اجرای پروژه فراسرزمینی تعمیرات اساسی پالایشگاه ال پالیتوی ونزوئلا کاتالیست و کمپرسور ساخت شرکت‌های توانمند ایرانی را به این کشور صادر کرد.

 

برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت پالایشی در کشور با توجه به تحریم‌پذیری صادرات نفت خام، بازارهای رو به گسترش مواد پتروشیمیایی و افزایش تقاضای داخلی برای سوخت به‌ویژه بنزین، ایده‌های کاملاً ضروری و آینده‌نگرانه است که از سوی صنعت پالایش کشور در دولت سیزدهم به جد دنبال می‌شود. سه طرح پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی، مروارید مکران و مهر خلیج فارس که به عنوان پروژه‌های منتخب در طرح ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تعیین شده و بر آنها تمرکز شده است از جمله طرح‌های پالایشگاهی دولت سیزدهم است.