به گزارش نفت نما بهنقل از خبرگزاری توکیو، قیمت نفت پس از ثبت پایینترین حد طی چهار سال اخیر در جلسه معاملاتی روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در پی اثرپذیری از تعرفههای گمرکی آمریکا و در پی آن نگرانی درباره رکود اقتصادی و کاهش تقاضای نفت، در معاملههای روز سهشنبه (۱۹ فروردین) پس از فروش سنگین دیروز بیش از یک درصد افزایش یافت، اگرچه تحلیلگران هشدار میدهند ریسکهای نزولی همچنان وجود دارد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۵ و ۳۵ دقیقه صبح روز سهشنبه به وقت گرینویچ با ۷۲ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش به ۶۴ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۷۵ سنت یا ۱.۲ درصد افزایش، ۶۱ دلار و ۴۵ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.
از روز دوشنبه پس از اعلام تعرفههای متقابل از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در دوم آوریل (۱۳ فروردین)، شاخصهای برنت و دابلیوتیآی بهترتیب ۱۴ و ۱۵ درصد کاهش یافتند.
وارن پترسون، رئیس راهبرد کالا در مؤسسه آیانجی در این باره گفت: قیمت نفت بخشی از این زیانها را در یک افزایش کمکی به کمک اقدامهای پایدارتر در بازارهای سهام جبران کرد.
وی افزود: بازار در روزهای اخیر فروش زیادی داشته، زیرا قیمتگذاری با افزایش تقاضای قابلتوجه را آغاز کرده است، با این حال مقدار افزایش تقاضا هنوز مشخص نیست.
در یادداشت روز سهشنبه مؤسسه آیانجی آمده است که بهدلیل تهدیدهای ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۵۰ درصدی اضافی بر کالاهای چینی، در صورتی که تعرفه تلافیجویانه ۳۴ درصدی خود را تا روز سهشنبه لغو نکند، خطرها همچنان به سمت نزولی است.
در این یادداشت آمده است: بعید است چین سیاست خود را معکوس کند. به این ترتیب ما احتمالاً شاهد تشدید بیشتر هستیم که تنها نگرانیهای مربوط به رشد تقاضای نفت را تشدید میکند.
روز دوشنبه بهدلیل ترس از اینکه دور تازه تعرفههای واشینگتن میتواند اقتصادهای جهانی را به رکود بکشاند و تقاضای انرژی را کاهش دهد. قیمت نفت ۲ درصد کاهش یافت. با این حال بازارها یک محدودیت بالقوه برای سیر نزولی قیمت نفت را پیشبینی می کنند.
ترامپ معتقد است تعرفههای تجاری – حداقل ۱۰ درصد برای همه کالاهای وارداتی از آمریکا، با نرخهای هدفمند تا ۵۰ درصد – احیای جایگاه صنعتی ایالات متحده را آسان میکند که به گفته او بهدلیل دههها آزادسازی تجارت در حال کاهش است.
Saturday, 12 April , 2025