به گزارش نفت نما، غلامعباس حسینی روز (دوشنبه، سوم دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در هشت ماه گذشته حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز به خطوط سراسری تحویل دادهایم، اظهار کرد: نسبت به هشت ماه ابتدایی پارسال ۱.۲ میلیارد مترمکعب افزایش تزریق به خطوط اصلی را داشتیم.
وی با بیان اینکه حدود ۴۵ درصد خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس از پالایشگاههای پارس جنوبی تأمین میشود، گفت: این مجتمع پارسال و امسال در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ساخت بار اول در سطح وزارت نفت مقام نخست را کسب کرد و حدود هزار و ۵۰۰ قلم از کالاهای مورد نیاز مجتمع گاز پارس جنوبی در داخل کشور تولید میشود.
انجام تعمیرات اساسی طی ۲۵ روز
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به تعمیرات اساسی در مجتمع گاز پارس جنوبی و لزوم تأمین گاز مورد نیاز نیروگاهها در تابستان افزود: زمان زیادی برای تعمیرات اساسی تأسیسات در تابستان نداریم و امسال بیشتر تعمیرات با تلاش کارکنان در دمای طاقتفرسا از بازه زمانی ۴۵ روز به ۲۰ تا ۲۵ روز کاهش یافت، همچنین برای سال آینده برنامهریزی کردهایم که از اوایل فروردین اورهال را انجام دهیم تا برای زمستان مشکلی نداشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه مسئله اصلی در این مجتمع پایداری تولید گاز است، گفت: امروز یک میلیون مترمکعب گاز نیز برای ما اهمیت دارد و انشاءالله با همت همکارانمان در ۱۳ پالایشگاه، زمستان خوبی را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه بحث خاموشی مشعل یکی از مصوبات دولت در سال ۱۳۹۹ است، افزود: سال ۱۴۰۱ فرآیند آن آغاز و سال ۱۴۰۲ تعدادی پیمانکار انتخاب شد. روزانه حدود ۸.۷ میلیون مترمکعب انتشار گازهای مشعل داریم که با برنامهریزیهای انجامشده قرار است تا پایان سال این مقدار به ۵.۳ میلیون مترمکعب کاهش یابد، پروژهها پیشرفت مطلوبی دارند و انشاءالله با برنامهریزی تا پایان سال ۱۴۰۴ این مقدار به ۳ میلیون مترمکعب میرسد.
وابستگی اقتصاد کشور به پارس جنوبی
محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ادامه این نشست با بیان اینکه هماکنون از ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تحویلی به شبکه گاز کشور نزدیک به ۵۹۰ میلیون مترمکعب آن در مجتمع گاز پارس جنوبی تولید میشود، اظهار کرد: حدود ۷۰۰ هزار بشکه میعانات، نزدیک به ۲۰ هزار تن گاز مایع، یک هزار و ۵۰۰ تن گوگرد و نزدیک به ۵ تا ۶ هزار تن اتان در این مجتمع تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه افزون بر تأمین گاز و انرژی کشور، عملاً اقتصاد کشور نیز به مجتمع گاز پارس جنوبی وابسته است، افزود: تولید گاز در این مجتمع معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه گاز تولیدی ترش است و شیرینسازی آن و تزریق به خطوط لوله سراسری به فرآوری خاصی نیاز دارد، بیان کرد: حدود ۶۰ مخزن میعانات گازی در مجتمع گاز پارس جنوبی وجود دارد، همچنین همین تعداد مخازن الپیجی در اختیار داریم.
جولایی با اشاره به نیروگاه هزار مگاواتی در مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: این نیروگاه افزون بر تأمین برق مجتمع، به شبکه سراسری هم برق ارسال میکند، همچنین در سایت ۲ مجتمع نیروگاه دیگری نیز وجود دارد.
وی گفت: کار بسیار پیچیده است و تأمین قطعات مورد نیاز با فناوری خاص در شرایط تحریم کار را پیچیدهتر کرده و باید قطعات مورد نیاز را از داخل کشور تأمین کنیم. از مدار خارج شدن یک فاز معادل از دست رفتن ۲۵ میلیون مترمکعب گاز است.
تولید روزانه ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در شرایط کمبود گاز قرار داریم، اظهار کرد: هماکنون بیشتر از مقدار تعهدی که به وزارت نفت داریم، تولید میکنیم و با هماهنگیهای انجامشده با بالادست و ایجاد ظرفیت در پالایشگاهها روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز ترش دریافت و نزدیک به ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید میکنیم.
جولایی با اشاره به اینکه امسال زمستان از آبان شروع شده و شرایط بهگونهای پیش رفته که فشار زیادی بر شرکت ملی گاز ایران آمده است، گفت: ۷۵ درصد از سبد انرژی کشور گاز است و ۷۰ درصد از این مقدار در پارس جنوبی تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه به جز خط اول سراسری که از منطقه بیدبلند آغاز میشود، محل بیشتر خطوط انتقال گاز در پارس جنوبی قرار دارد، افزود: کمپرسورهای ما در همه پالایشگاهها کار میکنند تا بتوانند گاز را به تمام خطوط انتقال هدایت و ارسال کنند.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: امروز اعلام میشود که دومین منابع گازی دنیا را در اختیار داریم، پس چرا دچار چنین مشکلاتی هستیم، در واقع مشکلات ناشی از وابستگی زیاد سبد انرژی کشور به گاز و مقدار مصرف در بخش خانگی است، بهطوری که در تابستان مقدار مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء ۱۵۰ میلیون مترمکعب است و این مقدار در زمستان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب میرسد.
جولایی با بیان اینکه نیروگاهها در زمستان خواهان گاز حداکثری هستند اما این با توجه به مصرف بالای بخش خانگی در زمستان امکانپذیر نیست، گفت: نیروگاهها حتماً باید از سوخت دوم استفاده کنند، اما به دلایلی از سوخت دوم استفاده نکردند.
Thursday, 26 December , 2024