به گزارش نفت نما، فاتح بیرول، رئیس اجرایی آژانس بینالمللی انرژی به رویترز گفت: حتی در رشد اقتصادی ضعیف، تقاضای چین و سایر کشورهای در حال توسعه، قوی است. با در نظر گرفتن کاهش تولید از سوی کشورهای تولیدکننده بزرگ، همچنان بر این باوریم که ممکن است در نیمه دوم سال میلادی جاری، محدودیت عرضه در بازار نفت را مشاهده کنیم.
آژانس بینالمللی انرژی ماه گذشته اعلام کرده بود که بهبود تقاضای چین برای نفت پس از حل محدودیتهای کرونایی در این کشور، قوی بوده است و کشورهای خارج از سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، سهم ۹۰ درصدی در رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری خواهند داشت.
با این حال، چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، در هفتههای اخیر آمارهای اقتصادی ضعیفی را به ثبت رسانده است. طبق آمار جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، قیمت در کارخانه در ژوئن با سریعترین روند در بیش از هفت سال گذشته کاهش پیدا کرد.
در این بین، عربستان سعودی هفته گذشته اعلام کرد کاهش تولید یک میلیون بشکه در روز را که برای ژوییه اعلام کرده بود، در اوت هم ادامه خواهد داد. همزمان، روسیه اعلام کرد صادرات نفت خود را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز در ماه میلادی آینده کاهش میدهد.
دیپلماتهای ارشد روسیه و کشورهای عربی منطقه خلیج فارس در بیانیه مشترکی، از تلاشهای موفقیت آمیز کشورهای گروه اوپک پلاس تمجید و اعلام کردند که این اقدامات به ثبات بازار نفت جهانی کمک کرده است. دو طرف همچنین موافقت کردند روی توسعه زنجیره تامین منابع انرژی همکاری کنند.
بر اساس گزارش رویترز، وزیران خارجه کشورهای عربی منطقه خلیج فارس و روسیه برای “ششمین نشست مشترک وزیران گفتگوی استراتژیک” میان شورای همکاری خلیج فارس و روسیه، در مسکو دیدار کردند. این وزیران بر اهمیت ادامه تلاشهای اوپک پلاس و ضرورت پایبندی همه کشورهای مشارکت کننده به توافق اوپک پلاس، تاکید کردند. آنها همچنین بر اهمیت دسترسی بدون مانع به بازارهای جهانی مواد غذایی و کود تاکید کردند.
Tuesday, 3 December , 2024