به گزارش نفت نما بهنقل از وزارت نفت، سعید توکلی روز شنبه در حاشیه بازدید وزیر نفت از ایستگاه تقویت فشار گاز پارچین خاطرنشان کرد: ۹۴ ایستگاه تقویت فشار گاز در سراسر کشور وجود دارد که هماکنون در اوج بهرهبرداری نزدیک به ۷۰ ایستگاه تقویت فشار گاز با ۳۴۸ توربوکمپرسور و واحد افزایش فشار در حال فعالیت هستند.
وی افزود: ایستگاه تقویت فشار پارچین نیز با انجام فرآیند افزایش فشار و انتقال گاز، گاز پایدار و مطمئن را به شمال شرق کشور انتقال میدهد.
معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر اینکه فقط تولید مهم نیست، افزود: شبکه انتقال گاز فشار قوی یکی از مهمترین پارامترهای پایداری شبکه در صنعت گاز در دنیاست.
به گفته وی، ایران دارای نزدیک به ۴۰ هزار و ۲۲۲ کیلومتر خط لوله فشار قوی انتقال گاز، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و تعداد بسیاری زیادی ایستگاه بینراهی است که همه این تأسیسات کمک میکنند گاز به مبادی شهری و ورودی مصرفکنندگان اصلی برسد.
توکلی با بیان اینکه شبکه انتقال گاز کشور از مهمترین حلقههای واسط انتقال گاز و انتقال انرژی از ابتدای زنجیره تأمین است، ادامه داد: پایداری این شبکه حساسیت بسیار مهمی دارد، زیرا با وجود تولید، چنانچه شبکه انتقال پایدار نباشد، کمکی به مصرفکننده نخواهد کرد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: امسال شبکه انتقال گاز از لحاظ قابلیت اطمینان رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند و تمام ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی بدون مشکل از طریق این شبکه انتقال یافت.
امروز همچنین دستاوردهای جدید منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ازجمله راهاندازی دستگاه هاتتپ ۲۴۶۰ برای نخستین بار در کشور با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بهرهبرداری شد.
توکلی در اینوآیین اظهار داشت دستگاه هاتتپ ۲۴۶۰ به صورت فولبر از ۲۴ اینچ تا ۶۰ اینچ طراحی شده و پس از سالها تلاش همکاران منطقه هم از نظر مکانیکی و هم سیستم کنترل بهروز شده است.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار است که هاتتپ بالاتر از ۳۶ اینچ در خطوط انتقال گاز ایجاد میشود و اکنون نمونهای از آن در خط ۴۸ اینچ بهصورت کاملاً شبیهسازی شده با شبکه موجود، راهاندازی شده است، افزود: افزون بر این، فشار بهرهبرداری آن بالغ بر ۱۴۰۰ PSI قابلیت کارکرد دارد، در حالی که قبلاً دستگاهها این قابلیت را نداشت.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به رفع مشکلات فنی دستگاه افزود: همکاران ما موفق به رفع اشکالات دستگاهی شدهاند که از پیشرفتهترین دستگاه هاتتپی است که اکنون در دنیا استفاده میشود.
به گفته توکلی، این موضوع به همکاران گروههای عملیات ساختمانی در مناطق مختلف کشور کمک میکند انشعابهای گرم در خطوط انتقال گاز شیرین و خطوط انتقال گاز ترش را با فشار و سایزهای بالا ایجاد کنند.
وی همچنین به سایر اقدامهای ابتکاری اشاره کرد و گفت: اصلاحها و بهروزرسانیهای انجامشده در صفحات فلنجها بهصورت دستی و ماشینی، سبب افزایش سرعت عملیات شده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: شرکت انتقال گاز ایران و همکاران منطقه ۳ عملیات، نسبت به کارهای عملیاتی هم نگاه علمی و هم نگاه عملی دارند و بر این اساس، کارهای مطلوبی انجام دادهاند.
توکلی درباره اقدامهایی که برای افزایش راندمان توربینهای سراجه و پیشفیلترها انجام شده است، گفت: با وجود شرایط سخت منطقه مانند گرد و خاک زیاد، اقدامهای مؤثری در ارتباط با افزایش راندمان توربینهای سراجه و پیش فیلترها در ورودی فیلترهای آن انجام شده است.
وی با تأکید بر اهمیت مستندسازی این دستاوردها اظهار کرد: امیدوارم این همت و اراده در همکاران روز به روز ادامه یابد و شرکت انتقال گاز بتواند دانشی را که در تکتک این مناطق وجود دارد بهصورت دانش پراکنده تصریحی و تلویحی، تبدیل به دانشهای مکتوب بین تمام مناطق و حتی در سطح شرکت ملی گاز و دیگر شرکتها کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پایداری شبکه انتقال گاز کشور گفت: با وجود رسیدن تولید گاز به رکورد ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز، هیچ گازی در جنوب کشور حبس نشد و به شمال کشور انتقال داده شد و این دستاوردها نشان از تلاش بیوقفه متخصصان داخلی برای ارتقای کیفیت خدماترسانی شبکه انتقال گاز کشور دارد. اقدامهای انجامشده قابلیت تأمل، تفکر و تقدیر دارد. دلیل آن هم این است که با محدودیتهای موجود، شبکه انتقال گاز کشور، بسیار پایدار است و قابلیت اطمینان نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
Saturday, 8 February , 2025