نفت نما: باید گفت مدیران هلدینگ ها در تغییرات مدیران عامل پتروشیمی ها دغدغه ها و حساسیت های موجود را در نظر نگرفته و گاها به طور شبانه و ناگهانی نسبت به تغییر مدیران زیرمجموعه خود اقدام می کنند که رفتاری غیر اصولی و غیرمنطقی بوده و به نظر می رسد در راستای تامین منافع گروهی باشد.

نفت نما؛ احمد ادریسی- نگاهی به مدت زمان عمر مدیریت ها در پتروشیمی های مستقر در منطقه ویژه پارس نشان دهنده بی ثباتی مدیریتی در شرکت های مختلف بوده که این موضوع قطعا بر روی عملکرد این شرکت ها تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به زیان سهامداران خواهد شد.

 

در چند ماه گذشته چندین مدیرعامل شرکت های پتروشیمی در عسلویه از سمت خود به طور ناگهانی کنار گذاشته شدند.

 

مدیران عامل شرکت های پتروشیمی بوشهر، کیمیای پارس خاورمیانه، دماوند، مهر، مروارید و جم در ماه های اخیر تغییر کرده و گفته می شود چندتن دیگر از مدیران نیز در لیست تغییر قرار دارند.

 

بدون این که بخواهیم وارد دلایل تغییر این مدیران شده و درمورد آن ها قضاوت کنیم نکته ای که قابل تامل و البته نگرانی است مدت زمان مدیریت این افراد بوده که بیانگر تزلزل مدیریتی و بی ثباتی در مدیریت های شرکت های پتروشیمی است.

 

عمر کوتاه مدیریتی در برخی پتروشیمی های عسلویه دو دلیل عمده می تواند داشته باشد.

 

اول اینکه مدیران هلدینگ ها در انتصاب مدیران زیرمجموعه خود دقت نظر لازم را صورت نداده و در انتصاباتشان آزمون و خطا می کنند. این کم دقتی موجب می شود پس از مدتی به این نتیجه برسند که مدیر مربوطه توانایی لازم را برای کنترل و مدیریت شرکت مربوطه ندارد و به همین دلیل دست به برکناری وی می زنند.

 

دلیل دوم این که مدیران منصوب شده علی رغم توانایی مدیریتی اما زیربار برخی خواسته های نامعقول مدیران هلدینگ ها نرفته و همین موضوع موجب تنش و اختلاف بین آنان و سهامداران عمده می شود که نتیجه آن تغییر مدیرعامل مربوطه است.

 

البته در این بین تخلفات مدیریتی و مالی هم در تغییر برخی مدیران عامل شرکت های پتروشیمی تاثیرگذار بوده که این مورد به بی دقتی مدیران هلدینگ ها در زمان انتصابات و نادیده گرفتن بعضی تخلفات آنان در منصب های مدیریتی قبل برمی گردد.

 

به نظر می رسد دستگاه های نظارتی می بایست با حساسیت و عنایت بیشتری تغییرات در شرکت های پتروشیمی را زیرنظر بگیرند زیرا تغییرات پیاپی و ناگهانی مدیران پتروشیمی ها به ویژه شرکت های بورسی موجب نوسان در بورس و در نتیجه زیان سهامداران آن می شود.

 

از طرفی، هر تغییر مدیریتی در شرکت های پتروشیمی موجب ایجاد تغییرات در مدیران زیرمجموعه این شرکت ها شده که این موضوع سبب می شود بی ثباتی ها به بدنه پتروشیمی ها کشیده شده و منجر به کاهش یا نوسان در تولید و سود شود.

 

قطعا بخش بازرگانی شرکت های پتروشیمی به دلیل اهمیت آن، پس از تغییر مدیرعامل از تغییرات در امان نخواهد ماند و همین موضوع ممکن است ضرباتی جبران ناپذیر بر فروش محصولات در بازارهای بین المللی وارد کند.

 

باید گفت مدیران هلدینگ ها در تغییرات مدیران عامل پتروشیمی ها دغدغه ها و حساسیت های موجود را در نظر نگرفته و گاها به طور شبانه و ناگهانی نسبت به تغییر مدیران زیرمجموعه خود اقدام می کنند که رفتاری غیر اصولی و غیرمنطقی بوده و به نظر می رسد در راستای تامین منافع گروهی باشد.

 

موضوعی که در آن حقوق سهامداران به ویژه سهامداران حقیقی نادیده گرفته شده و موجب آسیب به تولید کشور خواهد شد.