نفت نما: با نگاهی به سخنان کارشناسان حوزه نفت و گاز باید گفت سرمایه گذاری در میدان پارس جنوبی از نان شب برای کشورمان واجب تر بوده و برای این که از کشور همسایه عقب نمانیم می بایست توصیه کارشناسان را جدی گرفته و برنامه ای مدون و اصولی برای سال های نه چندان دور در این میدان مشترک داشته باشیم.

نفت نما؛ احمد ادریسی- کارشناسان نفتی بر این باورند عدم سرمایه گذاری ایران در میادین مشترک نفت و گاز به ویژه در پارس جنوبی باعث شده تا نگرانی هایی در زمینه برداشت از این میدان در سال های آتی وجود داشته باشد.

 

به بیان دیگر تلاش ایران برای برداشت بیشتر از میدان مشترک پارس جنوبی و عدم برنامه ریزی برای بازیابی، افزایش ضریب برداشت، بازیافت و حتی توسعه این میدان باعث شده است از کشور همسایه یعنی قطر عقب بمانیم.

 

گفته می شود کشور همسایه از سال ها قبل قراردادهای خاصی در این زمینه منعقد کرده و در این بخش از ایران پیش افتاده است.

 

گزارش کارشناسان حوزه نفت و گاز حاکیست، ایران تاکنون سرمایه گذاری خاصی برای بازیابی، افزایش ضریب برداشت، بازیافت و حتی توسعه میدان پارس جنوبی انجام نداده است و این نگرانی وجود دارد تا سال ۱۴۰۴ سالی یک فاز فشار کاهش تولید داشته باشیم.

 

یکی از کارشناسان حوزه نفت و گاز در این زمینه گفت: اگر ما درحال حاضر از ٢۴ فاز ٧٠٠ میلیون متر مکعب در روز تولید داشته باشیم، سالی ٢٨ میلیون متر مکعب تقریبا کاهش تولید خواهیم داشت و این موضوع بسیار نگران کننده است.

 

فرشاد جامع اصل افزود: تا ۴ سال آینده تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی به ٣۵٠ میلیون متر مکعب می‌رسد و تقریبا نصف چیزی که در حال حاضر تولید می شود، تولید خواهد شد و این امر زنگ خطر بزرگی است که باید هرچه سریع‌تر شرایطی را فراهم کنیم که در توسعه میادین کلی کشور سرمایه‌گذاری شود.

 

با نگاهی به سخنان کارشناسان حوزه نفت و گاز باید گفت سرمایه گذاری در میدان پارس جنوبی از نان شب برای کشورمان واجب تر بوده و برای این که از کشور همسایه عقب نمانیم می بایست توصیه کارشناسان را جدی گرفته و برنامه ای مدون و اصولی برای سال های نه چندان دور در این میدان مشترک داشته باشیم.