نفت نما: با انعقاد این قرارداد جمهوری اسلامی ایران عملا فعالیت های فراسرزمینی خود در حوزه صنعت نفت را آغاز کرده و به رویای خود جامه عمل پوشانده است.

نفت نما- امضای نخستین قرارداد پتروشیمی فراسرزمینی بین ایران و ونزوئلا از جمله دستاوردهای مهم سفر رییس جمهور کشورمان و هیات همراه به آمریکای لاتین بود که دو روز قبل امضا شد.

 

قراردادی که جواد اوجی، وزیر نفت آن را بسیار مهم ارزیابی کرده و با اشاره به این که ونزوئلا بیش از ۱۲ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی دارد، می گوید: متأسفانه به‌دلیل تحریم‌ها و رفتن متخصصان خارجی، برخی پالایشگاه‌های این کشور بلاتکلیف رها شده بودند، اما خوشبختانه با آغاز به‌کار دولت سیزدهم و فعال شدن دیپلماسی انرژی، فعالیت‌ها و مذاکرات در حوزه توسعه و تعمیرات اساسی این پالایشگاه‌ها، صادرات نفت و میعانات گازی را آغاز کرده‌ایم.

 

اوجی با بیان این که تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه و کالای ایرانی مربوط به پالایشگاه‌های نفتی به ونزوئلا صادر شده و بخش قابل‌توجهی از ظرفیت خالی‌مانده پالایشی پالایشگاه‌های این کشور احیا شده است، ابراز داشت: پس از حوزه پالایشگاهی سراغ مجتمع‌های پتروشیمی این کشور که به‌دلیل تحریم‌ها از کار افتاده بودند، رفته‌ایم، این کشور بیش از ۱۲ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی همچون آمونیاک، اروه و پلی‌اتیلن دارد.

 

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد با تکیه بر توانمندی شرکت‌های ایرانی در حوزه خدمات فنی و مهندسی، کاتالیست‌ها و دانش فنی بتوان ظرفیت‌های بالقوه مجتمع‌های پتروشیمی این کشور را همچون پالایشگاه‌های نفتی آن به‌صورت مشارکتی بالفعل و محصولات این مجتمع‌ها را در بازارهای بین‌المللی عرضه کرد.

 

با انعقاد این قرارداد جمهوری اسلامی ایران عملا فعالیت های فراسرزمینی خود در حوزه صنعت نفت را آغاز کرده و به رویای خود جامه عمل پوشانده است.

 

با چنین قراردادهایی کشورمان علاوه بر صادرات نفت خام می تواند صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان نیز داشته باشد. موضوعی که ارزش افزوده‌ قابل توجهی برای کشور به همراه خواهد داشت.

 

همچنین انعقاد این قراردادها می تواند موجب بی‌اثر کردن تحریم فروش نفت نیز بشود.

 

قطعا ایران با افزایش فعالیت های فراسرزمینی خود در حوزه صنعت نفت به ویژه پتروشیمی می تواند سهمش از این تجارت را در بازارهای جهانی افزایش داده و از طرفی حوزه نفوذ خود را در مناطقی همچون آمریکای لاتین که زمانی حیاط خلوت آمریکا محسوب می شد، بالا ببرد.