به گزارش نفت نما، صمد رحیمی، مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به وجود حدود ۸۰ تأسیسات تقویت فشار گاز در کشور که بیشتر آنها از ظرفیت ۴ توربین بهره میبرند، گفت: اکنون شاهد هدررفت مقدار زیادی انرژی حرارتی از اگزوز توربینهای موجود در تأسیسات هستیم که میتوان آن را با بهرهگیری از فناوریهای نو به برق تبدیل کرد.
وی با اعلام اینکه این پروژه با بهرهگیری از دو فناوری برای اقلیمهای متفاوت انجام میشود، افزود: یک نوع فناوری، ویژه ایستگاههایی است که دسترسی به آب دارند و فناوری دیگر مخصوص ایستگاههایی است که در جغرافیای کمآب واقع شدهاند.
ابداع روشی تازه برای ایستگاههای مستقر در مناطق خشک
مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز با اشاره به اینکه بیشتر ایستگاههای کشور در نقاط بیابانی واقع شدهاند، یادآور شد: برای رفع این مشکل، در دنیا روشی بهنام ORC توسعه یافته است که در آن از یک ترکیب آلی به جای آب استفاده میشود.
رحیمی درباره دسترسی به فناوری ORC در کشور بیان کرد: خوشبختانه در مذاکره با شرکای خارجی به نتایج خوبی رسیدهایم و بهزودی نشستی با سازندگان مطرح برای ورود این فناوری خواهیم داشت و امیدواریم طی ماههای آتی در صورت تصویب هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران وارد مرحله اجرا شویم.
وی درباره حجم تولید برق در قالب پروژه بازیافت انرژی پیشبینی کرد: در صورت دریافت مصوبههای لازم در سال آینده، شاهد تولید ۲۲ تا ۲۳ مگاوات در تأسیسات دارای ۴ کمپرسور در مکانهای دارای منابع آبی مناسب خواهیم بود.
مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: با فناوری ORC نیز امکان تولید برق تا ۱۷ تا ۱۸ مگاوات در جغرافیای کمآب وجود دارد.
رحیمی درباره تازهترین وضع پروژه بازیافت انرژی توضیح داد: پس از انتخاب مشاور پروژه، ایستگاههای جهرم ۴ و جهرم ۸ برای پیادهسازی این طرح کاندیدا شدهاند که با پیشرفتی حدود ۷۰ درصد در مرحله پایانی طراحی و تهیه اسناد مناقصه EPC قرار دارند.
وی تصریح کرد: از آنجا که تأسیسات جهرم ۸ از نظر ظرفیت منابع آبی تا اندازهای نسبت به دیگر نقاط شرایط بهتری دارد و طراحی آن کامل شده است بهزودی اسناد مناقصه این پروژه تکمیل میشود و پس از صدور مجوزهای لازم به مرحله اجرا میرسد.
Thursday, 21 November , 2024