به گزارش نفت نما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سیدابراهیم رئیسی در سومین نشست شورای «راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان» با قدردانی از تلاشها و اقدامهای انجامشده در زمینه اجرای قانون حمایت از تولیدات و توسعه شرکتهای دانشبنیان به بیش از ۱۰ هزار شرکت فعال، بر ارتقای کیفی شرکتهای دانشبنیان همزمان با توسعه کمّی نیز تأکید کرد.
حمایت مالی از فعالیتهای دانشبنیان در اولویت سازمان برنامه و بودجه باشد
رئیسی با دستور به سازمان برنامه و بودجه برای توجه به حمایت مالی از فعالیتهای دانشبنیان تصریح کرد: با توجه به اینکه توسعه فعالیتهای دانشبنیان ایجاد اشتغال، رشد تولید و پیشرفت فناورانه را در پی دارد، هر نوع حمایت مالی و ارائه تسهیلات و تخصیص منابع به فعالیتهای دانشبنیان، نه هزینه بلکه سرمایهگذاری سودمند و آیندهنگرانه است.
وی با ضروری دانستن نهایی شدن نقشه راه فعالیتهای دانشبنیان کشور و جامعنگری نسبت به همه حوزههای فعالیتهای دانشپایه از میکروالکترونیک و زیستفناوری تا هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی، بر گسترش همکاری وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی با شرکتهای دانشبنیان در دولت مردمی تأکید کرد.
ارتباط قوی، مستمر و نظاممند صنایع بزرگ با شرکتهای دانشبنیان
رئیسجمهوری ارتباط قوی، مستمر و نظاممند صنایع بزرگ با شرکتهای دانشبنیان را نیز از اولویتهای مهم برشمرد و با تأکید بر ضرورت تقویت تعامل سازمان استاندارد با شرکتهای دانشبنیان، تسریع در تطبیق محصولات دانشبنیان با شاخصهای استاندارد را در عین رعایت دقت خواستار شد.
رئیسی همچنین با تأکید بر ضرورت توجه به تجاریسازی و صادرات محصولات دانشبنیان افزود: همه دستگاههای مرتبط از معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارتخانهها و دیگر دستگاههای اجرایی مکلف هستند علاوه بر کمک به ارتقای قابلیتهای صادراتی محصولات دانشبنیان، تلاش کنند با تکمیل زنجیره ارزش در تولیدات دانشبنیان به افزایش تولید، اشتغال و خلق ثروت برای کشور کمک کنند.
وی در ادامه از مسئولان دستگاههای مختلف به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست در حمایت از شرکتهای دانشبنیان، افزون بر تأمین تجهیزات مورد نیاز آنها در داخل، از واردات کالاهایی که توسط این شرکتها در داخل به میزان نیاز کشور تولید میشود، یا ظرفیت و امکان تولید آن فراهم است، جلوگیری کنند.
رئیسجمهوری همچنین با اشاره به گزارش ارائهشده از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی مبنی بر رشد ۵ برابری میانگین سالانه حمایتهای مالی از فعالیتهای دانشبنیان در ۲۵ ماه گذشته به نسبت دوره ۹۰ ماهه پیش از دولت سیزدهم افزود: حتماً در این مسیر به صرف حمایتهای دولت و اعتبارات بانکها اکتفا نکنید و از مسیرهای مختلف برای حمایت از فعالیتهای دانشبنیان اعتبار و منابع جدید جذب و خلق کنید.
ضرورت صیانت از ثبات قانون حمایت از جهش تولیدات دانشبنیان
رئیسی با تأکید بر اهمیت توجه به ارتقای بیش از پیش بهرهوری در همه فعالیتها و اقدامهای دستگاههای مختلف از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: قانون حمایت از جهش تولیدات دانشبنیان قانون خوبی است که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته و برای صیانت از این قانون و جلوگیری از هر اقدام و تصمیمی که به تضعیف آن بینجامد، مسئولیت سنگین و جدی داریم. یکی از الزامات حمایت از کسبوکارها حفظ ثبات در تصمیمگیری است و باید از ثبات این قانون نیز صیانت کرد.
وی از تلاشهای انجامشده برای برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری قدردانی کرد و این اقدام را سبب ایجاد امید و نشاط در میان جوانان دانست.
تصویب آییننامه جدید ارزیابی و شیوهنامه حمایتهای مالیاتی از دانشبنیانها
در ابتدای نشست امروز، همچنین گزارش مختصری از یک سال اجرای قانون «جهش تولید دانشبنیان»، همچنین پیشرفت مصوبههای دو نشست پیشین شورا توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری و نائب رئیس شورا ارائه شد.
«آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان»، «شیوهنامه تخصیص حمایتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان» و «شیوهنامه برخورداری قراردادهای تحقیق و توسعه صنعت و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه» ارائه شد و به تصویب رسید.
بر مبنای دستهبندی جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای دانشبنیان به سه دسته نوپا، فناور و نوآور دستهبندی میشوند که متناسب با میزان فروش شرکتها و میزان و تمرکز کاری آنها بر محصولات دانشبنیان نامگذاری شدهاند.
همچنین بر مبنای آییننامهها حمایتهای مالیاتی، مزیتهای مالیاتی برای دستههای گوناگون شرکتهای دانشبنیان، همچنین همکاریهای صنعت و دانشگاه مشخص شد
Thursday, 21 November , 2024