به گزارش نفت نما بهنقل از خبرگزاری رویترز، در پی لغو مجوزهای صادراتی از سوی واشینگتن در اواخر ماه مه که به شرکتهایی مانند شورون و رپسول اجازه میداد نفت خام ونزوئلا را به پالایشگاههای آمریکا و اروپا ارسال کنند، شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) تمرکز خود را بر بازار آسیا افزایش داد.
پدوسا اکنون نفت خام و سوخت را از طریق واسطههای کمتر شناختهشده به پالایشگاههای مستقل در چین میفروشد.
بر اساس دادههای کشتیرانی، طی ژوئن امسال درمجموع ۲۷ نفتکش از آبهای ونزوئلا خارج شدند که بهطور میانگین روزانه ۸۴۴ هزار بشکه نفت خام و فرآوردههای نفتی و ۲۳۳ هزار تن فرآوردههای جانبی و پتروشیمی حمل کردند، در حالی که در ماه مه بهطور میانگین ۷۷۹ هزار بشکه در روز نفت صادر شد و صادرات فرآوردههای جانبی هم به ۳۲۹ هزار تن رسید.
طبق اسناد داخلی پدوسا، حدود ۹۰ درصد صادرات ژوئن بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم به چین اختصاص داشت، در حالی که این رقم در ماه مه ۷۵ درصد بود.
افزایش صادرات نفت ونزوئلا به چین، نقش کلیدی در جبران از دست رفتن بازارهای غربی ایفا کرده است. صادرات نفت این کشور در ژوئن بهویژه با فروش سه محموله نفت خام سنگین میدان «بوسکان» به آسیا تقویت شد؛ نوعی از نفت خام که بیشتر برای تولید آسفالت استفاده میشود و پیشتر از سوی شورون به ایالات متحده آمریکا صادر میشد.
این صادرات برای جلوگیری از کاهش تولید در میدان نفتی «بوسکان»، یکی از بزرگترین میدانهای نفتی ونزوئلا، اهمیت راهبردی دارد.
افزون بر چین، پدوسا روزانه حدود ۸ هزار بشکه نفت به کوبا صادر و مقادیری متانول و کک نفتی هم به اروپا و هند ارسال کرده است، همچنین دادهها نشان میدهد این شرکت در ماه ژوئن هیچ رقیقکنندهای وارد نکرده، زیرا پیش از لغو مجوزها، مخازن ذخیرهسازی خود را با فرآوردههای نفتی وارداتی پر کرده بود.