نفت نما؛ احمد ادریسی- آمریکا تحریم های نفت ونزوئلا را لغو کرد.
بر اساس اعلام خبرگزاری ها، آمریکا، تحریمها علیه صنعت نفت ونزوئلا را در پی توافق میان دولت نیکلاس مادورو و مخالفانش برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، به مدت شش ماه برداشت. این توافق سیاسی، شرط واشنگتن برای برداشتن تحریمها بود.
گفته می شود در توافق بین دو کشور، آن دسته از تحریم هایی که در سال ۲۰۱۹ توسط ترامپ به بهانه آزاد نبودن انتخابات ونزوئلا ایجاد شده بود، به وسیله بایدن لغو شد.
اما به نظر می رسد لغو تحریم های نفتی ونزوئلا می تواند دلایل مهم تری داشته باشد.
ونزوئلا که دهه ها تحت شدیدترین تحریم های نفتی ایالات متحده قرار داشت اکنون به نظر می رسد با اتفاقاتی که در دنیا در حال روی دادن است، تحریم هایش لغو شده باشد.
کاهش داوطلبانه صادرات نفت عربستان و روسیه و افزایش قیمت نفت تا بیش از ۹۰ دلار در هر بشکه و احتمال ۱۰۰ دلاری شدن آن در صورت گسترده شدن تنش ها در خاورمیانه و در نتیجه گرانی بنزین و سایر مشتقات نفتی در اروپا و آمریکا به خصوص در سال پایانی ریاست جمهوری بایدن به نظر می رسد رییس جمهور ایالات متحده را بر آن داشت تا فعلا چشم به روی دهه ها تحریم صنعت نفت ونزوئلا در راستای کنترل قیمت آن ببندد.
اگرچه گفته می شود فعلا لغو تحریم های این کشور آمریکای لاتین شش ماهه است اما این مدت می تواند با توجه به شرایط تغییر کند.
رفع تحریم های نفتی ونزوئلا می تواند به افزایش فروش نفت خام و محصولات پالایشگاهی ایران نیز منجر شود.
چندی قبل جواد اوجی، وزیر نفت کشورمان در سفر به کشورهای آمریکای لاتین، قراردادهایی در حوزه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت با این کشور امضا کرد.
وی به وجود چهار پالایشگاه نفتی با ظرفیت پالایش روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت در ونزوئلا اشاره کرده و گفته بود که پالایشگاه های این کشور به دلیل تحریمها و رفتن متخصصان خارجی، بلاتکلیف رها شده بودند.
اوجی به فعال شدن دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: قرار شد ایران در پالایشگاه های کشور ونزوئلا از طریق ارسال تجهیزات فنی و مهندسی سرمایه گذاری کرده و با راه اندازی واحدهای پتروشیمی فراسرزمینی محصولات تولیدی خود را به فروش برساند.
در حوزه پتروشیمی نیز بنا بر گفته وزیر نفت ایران، کشور ونزوئلا بیش از ۱۲ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی همچون آمونیاک، اروه و پلیاتیلن داشته که ایران می تواند با تکیه بر توانمندی شرکتهای ایرانی در حوزه خدمات فنی و مهندسی، کاتالیستها و دانش فنی خود، ظرفیتهای بالقوه مجتمعهای پتروشیمی این کشور را همچون پالایشگاههای نفتی آن بهصورت مشارکتی به فعلیت رسانده و محصولات این مجتمعها را در بازارهای بینالمللی عرضه کند.
اگرچه در آن مقطع برخی منتقدین به قرارداد ایران و ونزوئلا به دلیل تحریم های نفتی هر دو کشور با دیده تردید می نگریستند اما اکنون با برداشته شدن تحریم های ونزوئلا به نظر میرسد این کشور بتواند به عنوان یکی از پل های فروش نفت ایران به کشورمان کمک کند.
آیا وزارت نفت ایران می تواند از فرصت به دست آمده در راستای افزایش صادرات نفت، میعانات گازی و سایر مشتقات آن استفاده کند؟
Thursday, 21 November , 2024