به گزارش نفت نما به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه حدود ۳ درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم طی ۹ هفته گذشته رسید. به نظر میرسد نگرانی درمورد کمبود عرضه از احتمال رکود اقتصاد و کاهش تقاضا به خاطر افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی بزرگ دنیا فراتر رفته باشد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۹۵ سنت معادل ۲٫۵۵ درصد افزایش به ۷۸ دلار و ۴۷ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۶ سنت معادل ۲٫۸۷ درصد افزایش ۷۳ دلار و ۸۶ سنت معامله میشود.
این بالاترین قیمت نفت برنت از ابتدای ماه مه و همچنین بالاترین قیمت نفت آمریکا از بیست و چهارم مه بوده است. هر دوی این شاخصهای نفتی حدود ۵ درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشتند.
نفت برنت بعد از دو ماه که بین ۷۳ تا ۷۷ دلار در هر بشکه متوقف مانده بود، حالا برای اولین بار از اواسط آوریل از این محدوده فراتر رفته است.
عربستان و روسیه به عنوان بزرگترین صادرکنندگان نفت دنیا اعلام کردند باز هم تولید خود را پایین میآورند. بدین ترتیب کل کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس به ۵ میلیون بشکه در روز میرسد که معادل ۵ درصد از تقاضای جهانی نفت است.
تحلیلگران عقیده دارند کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس بازار را در نیمه دوم سال جاری میلادی با کمبود مواجه کرده و قیمت نفت را بالا میبرد.
اوپک همچنان پیش بینی خوشبینانه خود در مورد رشد تقاضای نفت در سال آینده میلادی را حفظ کرده است.
شرکتهای انرژی آمریکا هم در این هفته بر تعداد چاههای فعال نفت و گاز خود برای اولین بار طی ۱۰ هفته گذشته افزودهاند.
شرکت ایکوینر نروژ تولید خود در میدان نفتی اوزبرگ شرقی در دریای شمال را به خاطر کمبود نیروی کار متوقف کرده است.
در مکزیک ۶ نفر پس از آتشسوزی جمعه صبح در یک سکوی نفتی دریایی متعلق به شرکت نفت پمکس در خلیج مکزیک مجروح شده اند.
کاهش ارزش دلار به پایینترین رقم طی دو هفته گذشته هم از قیمت نفت حمایت کرده است. رشد اشتغال در آمریکا آهستهتر از حد انتظار بوده، اما همچنان آنقدر مثبت است که فدرال رزرو را تشویق به ادامه سیاست افزایش نرخ بهره در ماه جاری میلادی کند.
پایین آمدن ارزش دلار خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزانتر کرده و تقاضا برای آن را بالا میبرد.
از طرف دیگر بالا رفتن نرخ بهره رشد اقتصاد را کند کرده و تقاضا برای نفت را پایین میآورد.
Thursday, 21 November , 2024