به گزارش نفت نما به نقل از خبرگزاری رویترز از لندن، با وجود پیشبینیها مبنی بر پایین آمدن عرضه و کاهش تولید نفت از سوی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک)، موسوم به اوپکپلاس، نگرانیها درباره رکود اقتصادی در جهان و احتمال افزایش نرخ بهره از سوی بانک فدرال رزرو آمریکا سبب شدقیمتهای نفت روز دوشنبه (۱۲ تیرماه) کاهش یابد.
دادههای منتشرشده در روز جمعه (نهم تیرماه) درباره پیشی گرفتن تورم آمریکا از مقدار هدفگذاریشده ۲ درصدی بانک مرکزی این کشور و در نتیجه پیشبینیها درباره احتمال افزایش دوباره نرخ بهره سبب بالا رفتن نگرانیها درباره رکود اقتصادی بیشتر در جهان و تأثیر آن بر رشد تقاضای نفت شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه ساعت ۸ به وقت گرینویچ با ۴ سنت کاهش به ۷۵ دلار و ۳۷ سنت برای هر بشکه رسید. قیمت نفت خام برنت روز جمعه ۰.۸ درصد افزایش یافته بود.
بر اساس این گزارش، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز روز دوشنبه با ۹ سنت کاهش با قیمت ۷۰ دلار و ۵۵ سنت برای هر بشکه معامله شد. نفت خام آمریکا در معاملات روز جمعه با ۱.۱ درصد رشد قیمت همراه بود.
بهدلیل افت سرعت رشد دو اقتصاد بزرگ جهان یعنی آمریکا و چین در سه ماه دوم امسال، قیمت نفت خام برنت تا آخر ماه ژوئن برای چهارمین سه ماه پیاپی کاهش یافته، حال آنکه نفت خام آمریکا دومین کاهش سه ماهه خود را تجربه کرده است.
افزایش نرخ بهره میتواند سبب بالا رفتن بهای دلار و در نتیجه رشد قیمت کالا برای مصرفکنندگانی شود که از دیگر ارزها استفاده میکنند، این رویداد همچنین میتواند تقاضای نفت را کاهش دهد.
بر اساس نظرسنجی وبسایت خبری کایسین چین و مؤسسه اسپی گلوبال پلاتس، افت تمایل و جذب نیرو بهدنبال شرایط کساد بازار سبب کاهش رشد فعالیت کارخانهها در چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان در ماه ژوئن شد.
با این حال، برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند پس از کاهش یک میلیون بشکهای تولید روزانه نفت عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، عرضه این کالای راهبردی در نیمه دوم امسال کاهش و قیمتها افزایش یابد، این در حالی است که ایالات متحده بهتدریج در حال تکمیل ذخیرهسازیهای راهبردی نفت خام خود است.
Saturday, 23 November , 2024