نفت نما: رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هر چند سهمیه سوخت کشاورزی طی ۱۰ سال گذشته از ۲۳ به ۳۳ میلیون لیتر در استان افزایش یافته است اما باز هم این سهمیه پاسخگوی نیاز بخش کشاورزی نیست.

به گزارش نفت نما، حسین برزگر روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: با توجه به افزایش سطح اراضی زراعی کشاورزی به ۱۸ هزار هکتار در کمسیون رفع تداخلات، افزایش تعداد ماشین‌آلات کشاورزی، تخصصی شدن عملیات‌های مکانیزاسیون، مکانیزه‌شدن عملیات‌های باغداری، برداشت چغندر و حبوبات با کمباین‌های نیاز به سوخت کشاورزی در استان را ارتقا داده است.

 

وی اظهار داشت: همچنین با توجه به توسعه گلخانه‌ها و مرغداری‌ها در سطح استان تامین سوخت (نفت گاز) مورد نیاز این بخش از جمله ضرورت‌های مهم بخش کشاورزی استان است.

 

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۱۱ هزار دستگاه تراکتور و بیش از ۱۰۰ دستگاه کمباین برای برداشت غلات در این استان گفت: یکی از الزامات توسعه کشاورزی مدرن، بهره‌ور و اقتصادی توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی و تجهیز این بخش به مدل‌های مکانیزه ماشین‌آلات است که یکی از الزام‌ها برای رسیدن به این مهم تامین سوخت است.

 

برزگر با بیان اینکه افزایش ضریب مکانیزاسیون مطابق برنامه به بیش از ۲.۵ اسب بخار به ازای هر هکتار از هدف‌گذاری‌های بخش کشاورزی است افزود: در ۶ سال گذشته تعداد ماشین‌های خودگردان بخش کشاورزی از حدود ۶ هزار دستگاه به ۱۱ هزار و ۵۰۰ دستگاه شامل تراکتور، کمباین، ماشین آلات خودگردان و چاپرهای برداشت ذرت علوفه‌ای، کمباین‌های تمام مکانیزه برداشت چغندر افزایش یافته است.

 

وی ادامه داد: ماشین‌آلات بخش کشاورزی بسته به نیاز و قدرت تراکتورها و نوع خدماتی که انجام می‌دهند میزان تخصیص سوخت این ماشین‌آلات متفاوت است.

 

برزگر میزان زمین‌های کشاورزی آبی چهارمحال و بختیاری را ۱۴۰ هزار هکتار و زمین‌های باغی را ۱۴۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: براساس میزان نیاز هر هکتار به خدمات مکانیزه میزان سوخت به صورت سالانه برآورد می‌شود.

 

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ماشین‌آلات بخش کشاورزی بسته به نیاز، قدرت تراکتورها و نوع خدماتی که انجام می‌دهند میزان تخصیص سوخت آن‌ها متفاوت است.

 

وی با اشاره به ۲.۵ اسب بخار ضریب مکانیزاسیون در یک سال گفت: به همین تناسب خط اعتباری مکانیزاسیون برای سال‌جاری ۹۶۰ میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است.

 

برزگر یادآور شد: تسهیلات مکانیزاسیون امسال بیشتر برای تامین دنباله بند و کمباین در نظر گرفته شده است.

 

وی یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون ۳۰۰ دستگاه تراکتور و هفت تا ۹ دستگاه کمباین پیش فاکتور و در حال تامین است و همچنین سالانه سه تا چهار دستگاه چاپر نیز باید تهیه شود.

 

به‌نقل از ایرنا، رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به افزایش زمین‌های کشاورزی و همچنین توسعه ماشین‌آلات و مکانیزاسیون بخش کشاورزی تامین تمهیدات لازم برای سوخت مورد نیاز این بخش از جمله الزامات بخش کشاورزی به شمار می‌رود.