نفت نما: عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزیر نفت نقش محوری و به نوعی فرماندهی مناسبی در احیای دیپلماسی انرژی کشور داشته است که وزیران اقتصاد و امور خارجه نیز باید با وزارت نفت در این باره همکاری و هماهنگی‌های لازم را داشته باشند.

به گزارش نفت نما فریدون عباسی با اشاره به اینکه در دولت گذشته روابط با ترکمنستان به‌دلیل ضعف در حوزه روابط بین‌الملل به‌ویژه بخش انرژی به نتیجه مورد نظر نرسید، اظهار کرد: خوشبختانه وزیر نفت در دولت سیزدهم بسیار تلاش کرده تا بخش دیپلماسی انرژی بیش از گذشته فعال شود که موفقیت‌های خوبی نیز کسب شده است.

 

وی افزود: همکاری گازی بین ایران و ترکمنستان و امضای قرارداد در این باره می‌تواند ناترازی گاز ما را در شمال و شمال‌شرق کشور برطرف کند که باید از این ظرفیت به نحو شایسته استفاده کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: ایران می‌تواند به قطب انرژی در منطقه تبدیل شود، هرچند آمریکایی‌ها ممکن است در این باره موانع و سنگ‌اندازی‌هایی داشته باشند، اما با جذب سرمایه، تلاش و مقاومت در برابر تحریم‌های دشمن به این مهم دست خواهیم یافت.

 

عباسی، وزیر نفت را فردی دانست که با روحیه بالا توانسته است قفل‌های زده شده روی دیپلماسی انرژی کشور را باز کند، اظهار کرد: وزیر نفت نقش محوری و به نوعی فرماندهی مناسبی در احیای دیپلماسی انرژی کشور داشته است، هرچند وزیران اقتصاد و امور خارجه نیز باید با وزارت نفت در این باره همکاری و هماهنگی‌های لازم را داشته باشند تا نتایج مطلوب و امیدوارکننده‌ای را مشاهده کنیم.

 

جواد اوجی بعدازظهر سه‌شنبه (نهم خردادماه) در حاشیه دیدار خود با باتیر آمانوف، رئیس کنسرسیوم دولتی ترکمن‌گاز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز بالاترین مقام کشور ترکمنستان با رئیس‌جمهوری ملاقات و گفت‌وگو می‌کند، اظهار کرده بود: خوشبختانه با آغاز دولت مردمی سیزدهم سوآپ گاز را طی قراردادی با جمهوری آذربایجان با حجم سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب آغاز کردیم و با توافق طرف‌ها یک سال پیش حجم سوآپ گاز حدود دو برابر شد.

 

به نوشته شانا، وی تصریح کرده بود: به‌زودی قرارداد واردات گاز ایران از ترکمنستان امضا می‌شود که بر اساس آن ایران از همین ماه (خرداد) واردات گاز را آغاز می‌کند، ترکمنستان چهارمین کشور دارنده منابع گازی جهان است و ایران هم ظرفیت دریافت روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون مترمکعب گاز را به‌منظور واردات و انتقال در مرزهای خود دارد، از این رو بنا داریم سهم تجارت گازی (سوآپ، ترانزیت، خرید و فروش) خود در منطقه را افزایش دهیم، این موضوع می‌تواند برای هر دو کشور مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

 

در همین حال، سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی خبری مشترک با قربانقلی بردی محمداف، رهبر ملی و رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان وجود مرز مشترک میان دو کشور را فرصتی برای همکاری بیشتر در حوزه مرزی دانست و با اشاره به مذاکرات سازنده خود با رهبر ملی و رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان، بر اراده دو طرف برای توسعه همکاری در حوزه انرژی به‌ویژه ارتقای حجم سوآپ گازی با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب دو کشور در این زمینه تأکید کرد.