نفت نما: شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از کاهش شمار دکل‌های نفتی شرکت‌های حفاری آمریکا خبر داد.

به گزارش نفت نما به‌نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکل‌های نفتی فعال شرکت‌های انرژی آمریکا در هفته منتهی به ۱۱ آوریل (جمعه، ۲۲ فروردین) بیشترین کاهش هفتگی را از ژوئن ۲۰۲۳ تاکنون ثبت کرد.

بر اساس این گزارش، تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز که نشانه‌ اولیه تولید در آینده به‌شمار می‌رود، در هفته منتهی به ۱۱ آوریل با هفت عدد کاهش به ۵۸۳ دستگاه رسید که بیشترین افت هفتگی از ژوئن ۲۰۲۴ تاکنون به‌شمار می‌رود.

بنابر اعلام بیکرهیوز، با کاهش شمار دکل‌ها در هفته جاری، مجموع تعداد دکل‌ها ۳۴ دستگاه یا ۶ درصد کمتر از مدت‌ مشابه سال گذشته میلادی است.

شمار دکل‌های نفتی آمریکا در هفته یادشده با ۹ عدد کاهش به ۴۸۰ دستگاه رسید، در حالی که دکل‌های گازی این کشور با افزایش یک عددی به ۹۷ دستگاه رسید.

تعداد دکل‌های فعال شرکت‌های حفاری آمریکا در حوضه پرمین، بزرگ‌ترین حوضه شیل آمریکا واقع در ایالت‌های تگزاس غربی و شرق نیومکزیکو، در هفته یادشده با پنج عدد کاهش به ۲۸۹ دستگاه رسید که پایین‌ترین تعداد از دسامبر ۲۰۲۱ تاکنون است.

شمار دکل‌های نفت و گاز آمریکا در سال ۲۰۲۴ حدود ۵ درصد و در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد کاهش یافت، زیرا افت قیمت نفت و گاز ایالات متحده در چند سال گذشته سبب شد شرکت‌های انرژی تمرکز خود را به‌ جای بالا بردن تولید بر افزایش بازگشت سرمایه سهامداران و پرداخت بدهی معطوف کنند.

با وجود پیش‌بینی تحلیلگران مبنی بر کاهش قیمت‌های نقدی تک‌محموله نفت خام برای سومین سال پیاپی در سال ۲۰۲۵، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرد تولید روزانه نفت خام این کشور از رقم بی‌سابقه ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در سال جاری میلادی افزایش می‌یابد.

به‌دنبال پیش‌بینی افت قیمت نفت در پی بالاترین احتمال کاهش رشد اقتصادی جهان و تقاضای نفت به‌دلیل تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، افزایش تولید نفت این کشور کمتر از پیش‌بینی این نهاد انرژی در ماه مارس بود.

بر اساس پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید روزانه نفت حوضه پرمین از ۶ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه در ماه مارس به ۶ میلیون و ۵۱۰ هزار بشکه در ماه آوریل کاهش می‌یابد.

در حوزه گاز هم اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرد افزایش ۹۵ درصدی قیمت‌های تک‌محموله گاز در سال ۲۰۲۵ تولیدکنندگان را ترغیب می‌کند فعالیت‌های حفاری خود را در سال جاری افزایش دهند. افت ۱۴ درصدی قیمت در سال ۲۰۲۴ سبب شد بسیاری از شرکت‌های انرژی برای نخستین بار پس از شیوع بیماری کرونا و پایین‌ آمدن تقاضای سوخت در سال ۲۰۲۰ تولید خود را کاهش دهند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین پیش‌بینی کرد تولید روزانه گاز این کشور از رقم بی‌سابقه ۱۰۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۳ و ۱۰۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد.