نفت نما- صبح امروز شنبه، ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دفتر مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر میهمان ویژه ای داشت. عباس غریبی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با حضور در دفتر مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر، تفاهم نامه ای را امضا کرد که به زودی با اجرای آن برکات و نعمات زیادی نصیب جوانان جویای کار استان بوشهر به ویژه ساکنین جزیره خارگ خواهد شد.
بر اساس این تفاهم نامه که بنا بر گفته غریبی، تاکیدِ مهندس اوجی، وزیر نفت و دکتر خجسته مهر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران است، مقرر شد جوانان بومی و جویای کار جزیره خارگ برای جذب در شرکت های نفتی مستقر در این جزیره، آموزش های لازم را ببینند و به عنوان متخصص در شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی به کار گرفته شوند.
در واقع می توان گفت این تفاهم نامه پایانی بر بیکاری جوانان بومی و به کارگیری فرزندان جزیره خارگ در بخش های صنعتی و تخصصی شرکت های نفتی مستقر در این جزیره خواهد بود.
به بیان دیگر فرزندان این مرز و بوم پس از گذراندنِ دوره های تخصصی به عنوان یک متخصص صنعتی در حوزه های مرتبط به کار گیری شده و از شغل پایدار و آینده ای روشن برخور دار خواهند شد.
این تفاهم نامه را می توان اولین گام عملی برای ریشه کن کردن بیکاری جوانان در جزیره خارگ دانست. اقدامی که در سفر هفته گذشته خجسته مهر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت نفت ایران در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی نفت بر آن تاکید شد و غریبی به عنوان مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران نیز بلافاصله و تنها یک هفته پس از تاکیدِ معاون وزیر، آن را به اجرا درآورد.
باید گفت اجرای چنین تفاهماتی نه تنها بیکاری را در مناطقی که شرکت های نفتی در آن قرار دارند ریشه کن می کند بلکه موجب ارتقای امنیت نیز در این مناطق می شود.
از طرفی ساکنین مناطق نفتی به عنوان میزبان این صنعت، بهتر از گذشته حق میزبانی را به جای آورده و سعی می کنند میزبانیِ درخور و شایسته تری را برای صنعت نفت کشور به جای بیاورند.
قطعا تعامل و همکاری بین ساکنین مناطق نفتی به عنوان میزبان و کارکنان صنعت نفت به عنوان میهمان می تواند هم موجب توسعه و پیشرفت بهتر محیط پیرامونی صنایع نفتی شود و هم موجب آرامشِ خاطرِ کارکنان نفتی و در نتیجه افزایش بهره وری در شرکت های مستقر شود.
از سوی دیگر به کارگیری جوانان منطقه در صنایع نفتی می تواند موجب کاهش هزینه های وزارت نفت شود زیرا بسیاری از هزینه ها از خوابگاه گرفته تا هزینه ایاب و ذهاب، بلیط هواپیما، اضافه کاری ها و هزینه های دیگر نیز حذف می شود.
از طرف دیگر به کارگیری جوانان بومی در شرکت های نفتی به دلیل حضور آنان در بین خانواده هایشان می تواند موجب شادی و شادابی محیط کار و در نتیجه بهره وری برای این شرکت ها شود زیرا قطعا روحیه نیروی کاری که پس از انجامِ یک روز فعالیت طاقت فرسا در کنار خانواده اش به استراحت و حتی تفریح می پردازد با نیرویی که بین دو تا سه هفته دور از خانواده فعالیت می کند، بهتر بوده و باعث شادابی و کارایی بیشتر وی نیز خواهد شد.
به هر حال، اقدامِ بسیار سنجیده و پسندیده مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در انعقاد تفاهم نامه با مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر را باید در راستای تغییر نگاه در وزارتِ نفتِ دولت سیزدهم و در مسیر انجامِ مسئولیت های اجتماعی این وزارتخانه دانست که سال ها مغفول مانده بود. اقدامی که در صورت اجرای صحیح آن قطعا می تواند هم به نفعِ جوانان جویای کار جزیره خارگ و هم شرکت های مستقر نفتی، گازی و پالایشگاه های این جزیره شود.
Thursday, 21 November , 2024