نفت نما: هفته ای که گذشت خبرهای خوشی از صنعت نفت ایران منتشر شد که مروری بر آن ها نشان می دهد دیپلماسیِ نفتی که وزارت نفت در دولت سیزدهم آن را در اولویت خود قرار داده، به نتایج قابل قبولی رسیده است.

به گزارش نفت نما، هفته گذشته تیتر یک اکثر رسانه های کشور و حتی برخی رسانه های بین المللی امضای قرارداد گازی بین ایران و ترکمنستان بود که می تواند ایران را به رویای دیرینه خود که تبدیل شدن به هاب گازی خاورمیانه می باشد، برساند. اتفاق مهمی که نه تنها در حوزه گاز بلکه در سایر حوزه ها حتی سیاست هم تاثیر خود را خواهد گذاشت.

 

واردات گاز ایران از ترکمنستان که به دلیل بدهی ۱/۶ میلیارد دلاری کشورمان به همسایه شمال شرقی اش در دولت دوازدهم قطع شده بود، با رایزنی ها و تلاش های وزات نفتِ دولت سیزدهم دوباره برقرار شد و روابط بین دو کشور همسایه که روبه سردی رفته بود، احیا شد.

 

همچنین در هفته گذشته جواد اوجی، وزیر نفت از افزایش صادرات نفت و گاز کشورمان خبر داد و با اشاره به دیپلماسی فعال انرژی در وزارت نفت گفت که رقم صادرات نفت خام و میعانات گازی را افزایش داده و رکوردهای مطلوبی هم در بخش صادرات ثبت کردیم.

 

وزیر نفت در نشست گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در محل وزارت امور خارجه برگزار شده بود، افزود: در شرایطی که در گذشته ۸۷ میلیون بشکه میعانات روی دریا ذخیره شده بود، امروز این رقم به صفر رسیده است و میعانات گازی روی آب نداریم.

 

از طرفی در هفته ای که گذشت ایران میزبان مقامات عمان بود و در جریان سفر رسمی «هیثم بن طارق آل سعید»، سلطان عمان به جمهوری اسلامی ایران، چهار سند در حوزه های اقتصادی و سرمایه‌گذاری، همکاری در مناطق آزاد و همکاری در حوزه انرژی امضا شد.

 

همچنین در حاشیه این سفر موافقت‌نامه مطالعه و همکاری درباره میدان مشترک هنگام (با نام عمانی بخاء غربی) بین دو طرف امضا شد.

 

نخستین روز هفته گذشته هم هیثم الغیص، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با حضور در تهران به دیدار با سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور کشورمان رفت.

 

رییسی در این دیدار همکاری سازنده اعضای این سازمان با یکدیگر را عاملی مهم در موفقیت عملکرد سازمان بین‌المللی اوپک دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره همکاری سازنده‌ای با این سازمان داشته و بنای ما تداوم و ارتقای سطح و تقویت این همکاری است.

 

هیثم الغیص، دبیرکل اوپک نیز در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک همواره همکاری مفید، مؤثر و سازنده‌ای با این سازمان و اعضای آن داشته است، یادآور شد: ایران چه در سطح وزیر و چه در سطح فنی همواره در مسیر تقویت انسجام و اتحاد اعضای اوپک عمل کرده است.

 

دبیرکل اوپک همچنین در گفتگو با یکی از رسانه های حوزه نفت و انرژی با بیان این که اوپک مشتاقانه منتظر بازگشت کامل ایران به بازار نفت است، گفت که ایران تولید روزانه نفت خود را حدود یک میلیون بشکه افزایش داد.

 

به نظر می رسد با سیاستی که وزارت نفت در دولت سیزدهم در پیش گرفته است خبرهای خوشِ بیشتری در هفته ها و ماه های آینده از وزارت نفت در همه حوزه ها از نفت گرفته تا گاز و پتروشیمی به گوش برسد.