نفت نما: مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه یزد با اشاره به ظرفیت مخازن نفتی استان، جابجایی آنها به خارج از مناطق مسکونی یزد را هزینه‌بر خواند و تاکید کرد: به ساکنان جوار مخازن نفتی یزد اطمینان می‌دهیم هیچ خطری آنها را تهدید نخواهد کرد.

به گزارش نفت نما، «سید باقر نورالدینی» بعد از ظهر امروز یکشنبه ۲۷ آبان‌ماه در جمع خبرنگاران در مورد آخرین نحوه ارائه خدمات و وضعیت سوخت‌رسانی در استان، با بیان این که شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی دارای ۳۷ منطقه سوخت‌رسانی در کشور است، تصریح کرد: البته برخی استانها دارای بیش از یک منطقه سوخت رسانی هستند و برخی مناطق نیز دارای انبارهای تدارکاتی برای تامین سوخت سایر استانها هستند که از جمله این مناطق می‌توان به منطقه یزد اشاره کرد که بخشی از سوخت استان‌های فارس و خراسان جنوبی و بعضاً به ویژه در زمان‌های پیک مسافر، بخشی از سوخت استان خراسان رضوی را تامین می‌کند.

 

وی با اشاره به موقعیت انبار شرکت پخش فرآورده‌های نفت منطقه یزد، گفت: این انبارها که دارای ظرفیت بسیار خوبی است، در سال ۱۳۵۰ و زمانی که هیچ منطقه مسکونی در جوار آن ساخته نشده بود، ایجاد شده ولی متاسفانه در سالهای بعد حریم این مخازن از سوی دستگاه‌های متولی شهری رعایت نشده است.

 

نورالدینی در مورد جابجایی این انبارها به لحاظ ایمنی منطقه مسکونی مجاور آن، گفت: جابجایی این انبارها بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر است که در این رابطه تنها در جریان سفر رییس جمهوری شهید به استان یزد، طرح مطالعه جابجایی این انبار مصوب و آغاز شده است تا پس از بررسی‌های اجمالی در این مورد تصمیم‌گیری خواهد شد.

 

وی به ساکنان هم جوار مخازن نفت استان، این اطمینان را داد که تمام انبارهای ذخیره نفت کشور از جمله مخازن یزد به لحاظ تاسیسات حفاظتی و ایمنی بسیار مطمئن هستند و هیچ خطری آنها را تهدید نخواهد کرد.

 

این مسئول در ادامه گفت: میانگین مصرف بنزین هفت ماهه سال جاری در استان یزد قریب به دو میلیون و ۲۴۰ هزار لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال، رشد هفت درصدی داشته است.

 

وی مصرف روزانه نفت‌گاز(گازوئیل) استان را نیز سه میلیون و ۹۹۰ هزار لیتر ذکر کرد و با بیان این که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته تنها حدود دو درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: عمده سوخت توزیع شده مذکور در استان مربوط به حوزه حمل و نقل درون شهری و برون شهری است که ۶۹ درصد نفت‌گاز مصرفی استان را شامل می‌شود.

 

وی با اشاره به این که مصرف نفت‌گاز استان در حوزه کشاورزی تقریباً ۲.۵ درصد است، از تامین سوخت دوم نیروگاه‌های برق استان نیز توسط این شرکت خبر داد.

 

نورالدینی خاطرنشان کرد: با توجه به این که استان یزد جزو مناطق سبز کشور به لحاظ برخورداری از نعمت گاز است، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کمتر در حوزه توزیع سوخت نفت سفید فعالیت دارد و به تبع بیشتر در زمینه گاز مایع برای خانوارهای فاقد گاز طبیعی و شبکه گازرسانی فعالیت دارد.

 

وی در این باره متذکر شد: هرچند تامین گاز مایع برعهده شرکت پخش فرآورده‌های نفتی است ولی نرخ آن توسط سازمان حمایت از مصرف‌کننده تعیین و قطعاً تخطی از این قیمت توسط دستگاه‌های مربوطه بررسی و رسیدگی می‌شود.

 

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه یزد عنوان کرد: خوشبختانه توزیع الکترونیکی نفت سفید، نفت گاز و گاز مایع از سال ۱۳۹۹ در کشور آغاز شده و امروزه تمام فرایند توزیع این فرآورده‌ها بر بستر سامانه صدف و کارت بانکی انجام می‌شود.

 

وی از اندازه گیری کمی و کیفی توزیع سوخت در تلمبه‌های جایگاه‌های سوخت‌رسانی در استان به صورت ماهیانه، علاوه بر نظارت شش ماه یک بار اداره کل استاندارد استان خبر داد و گفت: طی هفت ماهه امسال سه هزار و ۸۳۰ مورد بازدید کنترل کیفی و ۹۰۰ مورد بازدید کمی از جایگاه‌های استان صورت گرفته و با تخلفات در این زمینه برخورد شده است.

 

به گفته این مسئول، هم اکنون ۱۱۵ جایگاه سوخت در استان فعالیت دارد که به لحاظ تعداد، وضعیت مطلوبی است ولی در صورت نیاز و متقاضی در این رابطه، مجوزهای لازم صادر می‌شود.

 

نورالدینی با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در کشورمان، از عموم مردم خواست در این مقطع زمانی حساس ضمن صرفه‌جویی در این باره، موجبات کمک به بخش تولید با فعالیت مستمر صنایع را فراهم آوردند.