به گزارش نفت نما به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، آیین تکریم و معارفه مدیر پیشین و سرپرست جدید مدیریت منابع انسانی این شرکت با حضور سرپرست مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران برگزار و بر ضرورت حفظ تجربه و دانش سرمایه انسانی شرکت نفت و گاز پارس بهعنوان اندوختهای ارزشمند و لزوم خلق ارزش افزوده با اتکا به داراییهای فکری و تجربی حاصل از سالها فعالیت توسعهای این شرکت در پارس جنوبی تأکید شد.
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در این نشست به بیش از دو دهه سوابق و تجربههای ارزشمند کارکنان این شرکت در توسعه بزرگترین میدان گازی جهان و تجارب حاصل از همکاری با شرکتهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: این موضوع فرصتی را در اختیار صنعت نفت قرار میدهد تا با بهرهمندی از دانش و تجارب اندوختهشده، به خلق ارزش افزوده در سازمان کمک کند.
وی با اشاره به انباشت بیش از دو دهه دانش و تجربه در شرکت نفت و گاز پارس، بر ضرورت حفظ داراییهای فکری و تجربی سرمایه انسانی شرکت تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به اهمیت میدان مشترک پارس جنوبی بهعنوان بزرگترین دارایی یکپارچه کشور اشاره و تصریح کرد: این میدان دارایی ارزشمندی است و اهمیت بهرهمندی از تجارب حاصل از توسعه این میدان طی سالهای متمادی از یک طرف و برنامههای نگهداشت تولید از آن در سالهای آتی، ایجاب میکند برای مدیریت دانش در این عرصه بیش از پیش تلاش شود.
دهقانی با بیان اینکه ارزش تجربیات و داراییهای فکری این شرکت کمتر از تولید روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز نیست، ابراز امیدواری کرد که سیاستگذاری و ریلگذاری حوزه سرمایه انسانی این شرکت با در نظر گرفتن اهمیت خلق ارزش افزوده، بتواند منتج به تحولاتی بزرگ در این حوزه شود و آثار این تحولات بهتدریج در دیگر بخشهای سازمان نیز به منصه ظهور برسد.
فعالیت بیش از ۶۰ درصد کارکنان نفت و گاز پارس در بخشهای عملیاتی
امیر قائمپناه، سرپرست مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران نیز در این نشست به ذکر آمار و ارقامی در حوزه سرمایه انسانی شرکت نفت و گاز پارس پرداخت و با اشاره به فعالیت بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ نفر در قالب قراردادهای مختلف (رسمی، قراردادی و پیمانکاری) در این شرکت گفت: بیش از ۶۰ درصد سرمایه انسانی این شرکت در بخشهای عملیاتی مشغول به فعالیت هستند که این سهم قابل توجه، اهمیت حوزه مدیریت منابع انسانی نفت و گاز پارس را دوچندان میکند، ضمن اینکه حوزه ستادی شرکت نیز بهدلیل تولید فکر، ایده و انجام سیاستگذاریها بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به تکمیل بسیاری از طرحهای توسعهای در نفت و گاز پارس و ضرورت اثرگذاری این موضوع بر ساختار شرکت اعلام کرد: موضوع مهم دیگر، اتخاذ تمهیدهایی برای جانشینپروری است، چرا که بر اساس آمار، تا سال ۱۴۰۵ حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان این شرکت بازنشسته خواهند شد.
سرپرست مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تلاشهای انجامشده در مجموعه وزارت نفت و سطوح کلان در راستای افزایش سقف حقوق کارکنان عملیاتی، به الزامات دیگری ازجمله توسعه خدمات رفاهی و فرهنگی برای کارکنان، توجه همزمان به سلامت روان و جسم کارکنان، برگزاری دورههای آموزشی و … اشاره کرد.
توجه به مسائل روانشناختی کارکنان در دستور کار قرار میگیرد
علیرضا کندرانی، سرپرست جدید مدیریت منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس در ادامه این نشست بر پیگیری تا حصول نتیجه نهایی طرحها و پروژههای نیمهتمام در این مدیریت تأکید کرد و گفت: رشد، توسعه و بهبود از همین مسیر اتفاق میافتد.
وی با اشاره به برخی مطالعات جهانی انجامشده در حوزه سرمایه انسانی مبنی بر اینکه هر سازمان برای هر ۱۰۰ نفر نیروی انسانی نیاز به چهار کارشناس منابع انسانی دارد، افزود: این مطالعات نشاندهنده اهمیت مسائل روانشناختی کارکنان است که کمتر به آن توجه شده است.
سرپرست جدید مدیریت منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس به تفاوت بنیادی بین روانشناسی بالینی و روانشناسی صنعتی – سازمانی اشاره کرد و گفت: در حالی که روانشناسی بالینی بر ضرورت وفق دادن انسان با شرایط و هنجارهای جامعه تأکید میکند، روانشناسی صنعتی – سازمانی، بر تعامل و درک نیروهای سازمانی تمرکز دارد.
کندرانی با قدردانی از حسن اعتماد مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران، گفت: تلاش میشود با کادر مجرب مدیریت منابع انسانی شرکت، در مسیر صحیح حل چالشها حرکت کنیم.
حسین احمدیان، مدیر پیشین منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس نیز منابع انسانی را ارزندهترین سرمایه شرکت برشمرد که نقش مؤثری در نیل به اهداف و تعالی سازمان دارند.
وی حضور مستمر در کنار منابع انسانی سازمان و کارکنان مناطق عملیاتی و رفع مشکلات ایشان را ازجمله اولویتهای کاری خود در طول تصدی این مدیریت برشمرد و برای سرپرست جدید مدیریت منابع انسانی شرکت آرزوی موفقیت کرد.
Friday, 27 December , 2024