نفت نما: در حالی که بازارها تأثیر جنگ تجاری آمریکا و چین را ارزیابی می‌کنند، قیمت نفت کاهش می‌یابد.

به گزارش نفت نما به‌نقل از خبرگزاری رویترز سنگاپور، قیمت نفت در معامله‌های روز چهارشنبه (۲۷ فروردین) حدود یک درصد کاهش یافت، زیرا تغییر سیاست‌های تعرفه‌ای ایالات متحده به عدم اطمینان دامن زد و معامله‌گران را بر آن داشت تا تأثیر بالقوه جنگ تجاری ایالات متحده و چین را بر رشد اقتصادی و تقاضای انرژی ارزیابی کنند.

 

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال امروز تا ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۶۶ سنت یا ۱.۰ درصد افت به ۶۴ دلار و یک سنت برای هر بشکه رسید.

 

در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۶۹ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش، ۶۰ دلار و ۶۴ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.

 

هر دو شاخص نفتی در معامله‌های روز سه‌شنبه (۲۶ فروردین) ۰.۳ درصد کاهش یافتند.

 

آژانس بین‌المللی انرژی روز سه‌شنبه پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ با کمترین نرخ رشد در پنج سال گذشته روبه‌رو خواهد بود و سرعت افزایش تولید نفت آمریکا هم به‌دلیل تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، علیه شریکان تجاری و اقدام‌های تلافی‌جویانه آنها کُند می‌شود.

 

یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آی‌جی در این باره گفت: سرمایه‌گذاران برای یافتن کاتالیزوری به‌منظور بازگشت معنادارتر به تلاش ادامه می‌دهند، زیرا انتظار می‌رود رشد اقتصادی جهان با تعرفه‌های گمرکی آمریکا کُند شود که این روند تقاضای نفت را به خطر می‌اندازد.

 

وی افزود: روند کاهشی قیمت نفت دست نخورده باقی می‌ماند و انتظار می‌رود خوش‌بینی اولیه درباره کاهش تعرفه‌ها از بین برود و جریان مخالف در زمینه داده‌های اقتصادی آینده، می‌تواند به نگرانی‌ بازارها بیفزاید.

 

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که انتظار می‌رود تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی روزانه ۷۳۰ هزار بشکه افزایش یابد که نسبت برآورد روزانه یک میلیون و ۳۰ هزار بشکه‌ای  ماه گذشته میلادی به‌شدت کاهش یافته است.

 

این کاهش بیشتر از برآورد کاهش تقاضاست که روز دوشنبه (۲۵ فروردین) از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام شد.

 

عماد الخیاط، سرپرست تحقیقات گروه بورس لندن گفت: اختلاف تعرفه بین آمریکا و چین مهم‌ترین تهدید برای اقتصاد جهانی و تقاضای نفت است.

 

وی افزود: هر هفته بدون نشانه‌هایی از کاهش در این بن‌بست، احتمال رکود جهانی افزایش  و سقف قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

 

نگرانی‌ها درباره افزایش تعرفه‌های ترامپ، همراه برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و متحداش (اوپک‌پلاس)، قیمت نفت را تاکنون در این ماه حدود ۱۳ درصد کاهش داده است.

 

تردیدها درباره تنش‌های تجاری باعث شده است چند بانک از جمله بی‌ان‌پی پیرباس (BNP Paribas)، یوبی‌اس (UBS) و اچ‌اس‌بی‌سی (HSBC) پیش‌بینی خود را از قیمت نفت کاهش دهند.

 

ترامپ در تشدید جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان که بازارها از آن بیم دارند که منجر به رکود جهانی شود، تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای چینی را تا حد زیادی افزایش داده است و پکن را وادار به وضع تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات از آمریکا کرده است.

 

منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه نفت آمریکا در روز سه‌شنبه  اعلام کردند ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۱ آوریل (جمعه، ۲۲ فروردین) ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافت، در حالی که ذخیره‌سازی‌های بنزین ۳ میلیون بشکه و ذخیره‌سازی‌های فرآورده‌های تقطیری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یافت.