نفت نما: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در کنار اجرای پروژه‌های عظیم انتقال و ذخیره‌سازی گاز، با کاشت هزاران اصله نهال، مدیریت اصولی پسماند و به‌کارگیری نیروهای بومی، گام‌های مؤثری در راستای مسئولیت اجتماعی و حفاظت از محیط‌زیست برداشته است.

به گزارش نفت نما به نقل از مشعل، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در کنار مسئولیت مطالعات فنی، اقتصادی، مهندسی پایه و تفصیلی، تأمین منابع و مدیریت اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مصوب شرکت ملی گاز ایران، از انجام اقدام‌های عام‌المنفعه غافل نمانده است. بهنام میرزایی، سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به تلاش‌های این شرکت در اجرای پروژه‌های عملیاتی برای احداث هزاران کیلومتر خطوط انتقال گاز، مخازن ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های تقویت فشار به‌منظور سپری‌ کردن زمستانی بهتر، از توجه به محیط پیرامونی این خطوط و به‌کارگیری افراد بومی در همسویی با اهداف مسئولیت اجتماعی گفت.

مسئولیت ذاتی در دل طرح‌ها

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، یکی از شرکت‌های تابع شرکت ملی گاز ایران است که بر اساس نظام اجرایی طرح‌های صنعت نفت پایه‌گذاری شده و دایره فعالیتی همچون طراحی، نظارت و اجرای تمام عملیات مهندسی و ساختمانی ازجمله احداث و توسعه تأسیسات ذخیره‌سازی گاز، پالایشگاه‌ها و تأسیسات نم‌زدایی، خطوط انتقال، تغذیه و توزیع گاز، ایستگاه‌های تقویت و تقلیل فشار گاز، سیستم‌های مخابراتی، فعالیت‌های ساختمانی و زیربنایی و انواع سازه‌های دریایی را به‌عهده دارد و در کنار این حجم از کار، حفاظت از محیط ‌زیست، ساخت محیط‌های آموزشی و درمانی و تعامل و همکاری با افراد بومی را همواره مدنظر قرار داده است.

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در توضیح این مطلب گفت: در مجموعه این شرکت، طرح‌های گوناگونی در نقاط مختلف کشور اجرا شده یا در دست اجراست. خطوط انتقال گاز، نقطه شروعی دارند که با طی مسافتی طولانی به مقصد می‌رسند؛ خط انتقال گاز اهواز – کوهدشت با ۴۰۰ کیلومتر طول مسیر، از آن جمله است که توجه مسئولیت اجتماعی را در این مسیر طولانی به همراه دارد.

کاشت هزاران اصله نهال

میرزایی با اشاره به اینکه در اجرای برخی پروژه‌ها ناگزیر از عبور از مسیرهایی هستیم که گاه درختکاری‌شده یا جنگلی‌اند، گفت: انتخاب مسیر نهایی بر پایه محاسبات فنی و اقتصادی و با هدف دستیابی به گزینه بهینه انجام می‌شود. این فرآیند با هماهنگی مسئولان محلی صورت می‌گیرد و پس از اجرای پروژه نیز اقدام‌های لازم برای کاشت درخت و اصلاح محیط انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه سال گذشته در همسویی با مسئولیت اجتماعی، با هدف احیای پوشش گیاهی و توسعه فضای سبز، هزاران اصله نهال در محل طرح‌های مختلف کاشته شد، تصریح کرد: سال گذشته در روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، ۳ هزار و ۶۰۰ اصله نهال در طرح خط لوله دهم سراسری گاز، بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ اصله نهال در طرح‌های ذخیره‌سازی گاز، بیش از یک‌هزار اصله نهال در طرح احداث ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، همچنین ۸۵۰ اصله نهال در پروژه خط لوله نهم سراسری گاز، ۸۰۰ نهال در طرح‌های مربوط به خط لوله ششم سراسری و ۳۳۰ اصله نهال نیز در طرح احداث خط لوله هفتم سراسری کاشته شد که این مقدار در مقایسه با کاشت ۴ هزار اصله نهال در سال قبل از آن، نشان از توجه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به محیط زیست دارد.

محرومیت‌زدایی با به‌کارگیری نیروی‌های بومی

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تأکید کرد: این شرکت به‌عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی گاز ایران که مسئولیت احداث و توسعه زیرساخت‌های صنعت گاز کشور را عهده‌دار است، به‌منظور تحقق سیاست‌های کلان ابلاغی در حوزه محیط‌زیست، همواره خود را متعهد به حفاظت از این امر مهم در اجرای طرح‌های توسعه‌ای در عرصه ملی می‌داند و تلاش می‌کند با هماهنگی و پیگیری امور بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و پدافند غیرعامل، سهم خود را در توسعه پایدار ایفا کند.

میرزایی تصریح کرد: توجه به مدیریت پسماند و عملیات پاک‌سازی مناطق پیرامونی پروژه‌های اجرایی، یکی از برنامه‌های مهم حوزه محیط‌زیست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است، به‌طوری که سال گذشته در همین زمینه بیش از ۳۳ هزار تن پسماند تولیدی در پروژه‌های اجرایی را به‌صورت اصولی مدیریت کرده است.

وی محرومیت‌زدایی را از دیگر اقدام‌های این شرکت بیان و اظهار کرد: بر همین اساس، وظایفی در حوزه مسئولیت اجتماعی برای پیمانکاران، تعریف و تدوین شده تا در حین اجرای پروژه‌ها، هماهنگ با مقامات محلی، به اموری همچون ساخت مدرسه، درمانگاه و محیط‌های ورزشی و دیگر نیازهای مردم نیز بپردازند. نمونه اخیر آن، ساخت و احداث یک باب مدرسه چهارکلاسه دخترانه در روستای «دج رحمت» در حوالی بندر چابهار است تا فرزندان نازنین این خطه از سرزمین‌مان، بتوانند با تحصیل در آن، آینده‌ای روشن را برای کشور ترسیم کنند.

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین به‌کارگیری افراد بومی به‌عنوان نیروی کار در پروژه‌ها را از دیگر وظایف پیمانکاران شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برشمرد و اظهار کرد: با هدف رونق اقتصادی منطقه و تسهیل در به‌کارگیری افراد بومی، همواره تلاش شده تا در اجرای پروژه‌ها، از پیمانکاران بومی بهره گرفته شود. این مهم دسترسی و شناخت پیمانکاران محلی به افراد محلی و رضایتمندی در اجرای پروژه را افزایش داده است.