نفت نما: بعید است ترامپ تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کشورهایی که نفت روسیه را خریداری می‌کنند، عملی کند، زیرا این امر فشارهای تورمی مخرب سیاسی را بدتر می‌کند و تهدید مشابه او علیه خریداران نفت ونزوئلا به ویژه در چین، موفقیت محدودی داشته است.

به گزارش نفت نما، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ماه جاری گفت: اگر مسکو ظرف ۵۰ روز با یک توافق صلح بزرگ با اوکراین موافقت نکند، تعرفه‌های ثانویه ۱۰۰ درصدی بر کشورهایی که صادرات روسیه را خریداری می‌کنند، اعمال خواهد کرد؛ مهلتی که اوایل سپتامبر منقضی می‌شود.

 

رئیس‌جمهور آمریکا در مارس هم تهدید مشابهی علیه خریداران نفت ونزوئلا مطرح کرده بود اما حتی با وجود رشد صادرات نفت ونزوئلا، از آن زمان تاکنون چنین تعرفه‌هایی اعمال نشده است.

 

فرناندو فریرا، مدیر خدمات ریسک ژئوپلیتیکی در گروه مشاوره «راپیدان انرژی» در مورد روسیه گفت: ما دریافته‌ایم که تعرفه‌های ثانویه ممکن است ابزاری بسیار کند برای استفاده توسط دولت آمریکا باشد. اگر شما حاضرید با حذف بیش از ۴.۵ میلیون بشکه در روز از بازار، گزینه هسته‌ای را انتخاب کنید و حاضرید روابط تجاری خود را با سایر کشورها به دلیل واردات نفت روسیه قطع کنید، در معرض خطر افزایش شدید قیمت نفت و فروپاشی اقتصاد جهانی قرار خواهید گرفت.

 

تحلیلگران می‌گویند جمهوری‌خواهان ترامپ اکثریت بسیار کمی را در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در اختیار دارند و رئیس‌جمهور آمریکا احتمالا از اقداماتی که قیمت نفت را در طول مبارزات انتخاباتی افزایش می‌دهد، اجتناب خواهد کرد.

 

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، گفت: ترامپ ثابت کرده است که به وعده‌های خود عمل می‌کند. سخنگوی وزارت خزانه‌داری گفت: همانطور که رئیس‌جمهور ترامپ اعلام کرد، روسیه ۵۰ روز فرصت دارد تا با توافقی برای پایان جنگ موافقت کند، در غیر این صورت آمریکا آماده است تا تحریم‌های ثانویه شدیدی را اجرا کند.

 

عدم اقدام دولت ترامپ برای اجرای تهدید تعرفه ۲۵ درصدی بر خریداران نفت ونزوئلا در مارس و عدم اعمال تحریم‌های موثر علیه انرژی روسیه تاکنون، دو دلیل دیگر برای تردید فعالان بازار است.

 

چین، بزرگترین مشتری نفت ونزوئلا، از زمان اعمال تحریم‌های آمریکا بر صادرات نفت در سال ۲۰۱۹، خود را با تحریم‌های آمریکا بر صادرات نفت ونزوئلا وفق داده است.

 

طبق اعلام شرکت‌های ردیابی نفتکش، چین در طول سال گذشته، بیش از یک میلیارد دلار نفت ونزوئلا را که به نفت برزیل تغییر نام داده بود، خریداری کرده است. صادرات ونزوئلا در ژوئن افزایش یافت، زیرا از دست دادن خریداران آمریکایی و اروپایی با افزایش محموله‌های ارسالی به چین جبران شد.

 

سه منبع در پالایشگاه‌های هندی گفتند: پالایشگاه‌های نفت هند که خریداران اصلی نفت خام روسیه هستند، باور ندارند که ترامپ به این تهدید عمل کند و هیچ برنامه‌ای برای توقف خرید نفت روسیه وجود ندارد.

 

بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت از روسیه به هند در نیمه اول امسال، حدود یک درصد افزایش یافت و شرکت‌های پالایشی «ریلاینس اینداستریز» و «نایارا انرژی» تقریبا نیمی از کل خریدشان را از مسکو انجام می‌دهند. با این حال، هاردیپ سینگ پوری، وزیر نفت هند، گفته است این کشور در صورت مختل شدن تامین نفت روسیه، مطمئن است که نیازهای خود را با استفاده از منابع جایگزین تامین خواهد کرد.