نفت نما- در آغاز به کار دولت سیزدهم، رییس جمهور از تعامل و توسعه مراودات با کشورهای منطقه خبر داد و وزرای دولت نیز در راستای اجرای این سیاست ارتباطات و تعاملات منطقه ای را گسترش دادند.
در این بین وزارت نفت با مدیریت جواد اوجی، دیپلماسی فعالی را آغاز کرد به طوری که رایزنی های گسترده ای را در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی هم با کشورهای همسایه ایران و هم با کشورهای دور دست به ویژه آمریکای لاتین آغاز کرد.
نتیجه رایزنی ها و تلاش های وزارتِ نفتِ اوجی باز شدن یخِ روابطِ ایران و ترکمنستان پس از چند سال، احیای سوآپ گازی ایران، ترکمنستان و آذربایجان، افزایش صادرات نفت و گاز، وصول بسیاری از مطالبات و درآمدهای نفتی، افزایش فروشِ محصولات نفت و پتروشیمی، اجرای سیاست پالایشگاهها و پتروشیمیهای فراسرزمینی و موراد دیگر بود که باعث شد نمایندگان مجلس عملکرد وزارت نفت را تحول گرایانه بدانند.
نقش محوری وزیر نفت در احیای دیپلماسی انرژی ایران
فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: وزیر نفت نقش محوری و به نوعی فرماندهی مناسبی در احیای دیپلماسی انرژی کشور داشته است که وزیران اقتصاد و امور خارجه نیز باید با وزارت نفت در این باره همکاری و هماهنگیهای لازم را داشته باشند.
وی افزود: خوشبختانه وزیر نفت در دولت سیزدهم بسیار تلاش کرده تا بخش دیپلماسی انرژی بیش از گذشته فعال شود که موفقیتهای خوبی نیز به دست آمده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، وزیر نفت را فردی دانست که با روحیه بالا توانسته است قفلهای زده شده روی دیپلماسی انرژی کشور را باز کند تا ما نتایج مطلوب و امیدوارکنندهای را مشاهده کنیم.
وزارت نفت ثابت کرد میتوان با دیپلماسی انرژی تحریمها را دور زد
عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره تأکید کرد: وزارت نفت اثبات کرد میتوان با دیپلماسی انرژی تحریمها را دور زد و این وزارتخانه در این باره کارنامه قابل قبولی داشته است.
وی با بیان اینکه دیپلماسی انرژی ایران در این دولت جان تازهای گرفته و میتوان از این طریق اقدامهای مؤثری انجام داد، افزود: در شرایط کنونی دیپلماسی انرژی میتواند نقش بسیار ارزندهای در تبدیل تهدیدها به فرصتها ایفا کند. این هنر هر مدیری در هر شرایطی است که بتواند تهدیدها را به فرصت حداکثری تبدیل کند.
جهتگیری کلی وزارت نفت در حوزه دیپلماسی انرژی مثبت است
مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است یکی از نقاط قوت دولت سیزدهم بهویژه وزارت نفت تقویت دیپلماسی انرژی با کشورهای همسایه است.
وی در این باره اظهار کرد: در شرایط تحریمی یکی از اهرمهای ما حوزه انرژی است. در این شرایط هرچه همکاریها با کشورهای همسایه و کشورهای آمریکای لاتین را گسترش دهیم و روی آن مانور بیشتری داشته باشیم میتوانیم تحریمها را نیز بهنوعی دور بزنیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران هم میتواند ظرفیت صادراتی خود در حوزه نفت و گاز را افزایش دهد و هم این توانایی را دارد که به قطب انرژی در منطقه تبدیل شود.
روابط ایران با کشورهای همسایه در حوزه انرژی احیا شده است
مالک شریعتینیاسر، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره تصریح کرد: در شرایطی که در گذشته همه نگاهها به سمت کشورهای غربی معطوف بود و حتی با بدعملی و بیاطلاعی در حوزه دیپلماسی انرژی، قرارداد گازی با ترکمنستان را تخریب و خسارتهایی به کشور، حوزه گاز و حتی تجار و بازرگانان تحمیل کردیم، اما در این دولت با دیپلماسی فعال انرژی روابط با همسایگان و کشورهای آمریکای لاتین مجدد احیا شده است.
وی ادامه داد: همکاری گازی ایران با کشورهای همسایه و احیای دیپلماسی انرژی میتواند ایران را به قطب انرژی در منطقه بدل کند.
عملکرد وزارت نفت در بخش دیپلماسی انرژی موفق و تحولگرایانه است
سیدموسی موسوی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز با اشاره به اینکه دیپلماسی اقتصادی و انرژی در دولت سیزدهم جایگاه خوبی پیدا کرده، گفت: عملکرد وزارت نفت در بخش دیپلماسی انرژی موفق و تحولگرایانه است.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی رشد صادرات نفتی، توسعه روابط با کشورهای همسایه و احیای دیپلماسی اقتصادی و انرژی نویدبخش مسیر روشن اقتصاد ایران است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: بازگشت ارز حاصل از فروش نفت و تسهیلگریهای حوزه صادرات کشور نقشی بسزا در افزایش درآمدهای ارزی کشور دارد که مردم نیز باید نتیجه این دستاورد را در حوزه معیشتی مشاهده کنند.
Friday, 22 November , 2024