به گزارش نفت نما به نقل از خبرگزاری رویترز دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز سه شنبه (۲۳ خردادماه) در تازهترین گزارش ماهانهاش پیشبینی برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ میلادی را برای چهارمین ماه ثابت نگه داشت و در عین حال هشدار داد که اقتصاد جهان در نیمه دوم سال جاری میلادی با افزایش تردید و رشدی کندتر روبهروست.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازهترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد که تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی روزانه ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه یا ۲.۴ درصد افزایش مییابد، بهطوریکه این رقم در مقایسه با برآورد ۲ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکهای در گزارش ماه پیش تقریباً بدون تغییر بوده است.
اوپک در گزارش خود آورده است که تردیدهای فزایندهای درباره رشد اقتصادی طی نیمه دوم سال ۲۰۲۳ میلادی در بحبوحه تورم بالا و مدوام، نرخهای بهره افزایش یافته و بازارهای کار ضعیف وجود دارد.
در این گزارش همچنین آمده است که افزون بر این موارد هنوز زمان و چگونگی حل و فصل تنشهای ژئوپلیتیک در اروپای شرقی مشخص نیست.
ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک موسوم به اوپکپلاس گامهای بیشتری برای حمایت از بازار نفت در سال ۲۰۲۳ برداشته است.
اوپکپلاس تا پایان سال ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه کاهش تولید (معادل ۳.۶ درصد از تقاضای جهانی نفت) دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه آن داوطلبانه و ۲ میلیون بشکه آن مصوب است، در عین حال اعضای این ائتلاف بهمنظور بهبود قیمتهای جهانی نفت خام، در نشست سیوپنجم در وین تصمیم گرفتند این ارقام تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی ادامه یابد و برای کل سال ۲۰۲۴ افزون بر این مقدار یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه دیگر هم تولید کشورهای عضو این ائتلاف کاهش یابد و مجموع تولیدشان به ۴۰ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه در روز برسد.
با این حال، قیمتهای نفت خام تحت فشار نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصادی و تقاضا همچنان در سطوح پایین باقی مانده است.
شاخص نفت خام برنت پس از انتشار گزارش دبیرخانه اوپک با اندکی افزایش بالای ۷۳ دلار برای هر بشکه داد و ستد شد.
دبیرخانه اوپک در گزارش خود اعلام کرد که انتظار میرود تقاضای نفت چین اکنون ۸۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد که نسبت به برآورد روزانه ۸۰۰ هزار بشکهای در گزارش ماه گذشته افزایش یافته، تقاضای نفت و سوخت این کشور پس از لغو اقدامهای سختگیرانه برای مهار شیوع ویروس عالمگیر کرونا بهبود یافته است.
اوپک پیشبینی خود از رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۳ میلادی را ۲.۶ درصد اعلام کرد و تأکید کرد که این روند رو به کندی است.
بر اساس این گزارش، تولید نفت اعضای اوپک در ماه مه کاهش یافته این وضع بازتابدهنده تأثیر کاهش عرضه پیشین اوپکپلاس و بعضی از افت تولیدهای ناگهانی است.
در گزارش اوپک آمده است که تولید اوپک در ماه مه نسبت به ماه پیش از آن (آوریل) روزانه ۴۶۴ هزار بشکه کاهش یافته و به ۲۸ میلیون و ۶۰ هزار بشکه در روز رسیده است زیرا کاهش داوطلبانه عربستان و دیگر اعضا اجرا شد.
اوپک پلاس پارسال در پی افت قیمتهای جهانی نفت خام با کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون بشکهای از نوامبر ۲۰۲۲ موافقت کرد که بزرگترین کاهش از زمان شیوع ویروس همهگیر کرونا در سال ۲۰۲۰ بود.
اوپک برآوردش از تقاضا برای نفت اعضای این سازمان را در سال جاری میلادی روی رقم ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز نگه داشت.
Sunday, 24 November , 2024