به گزارش نفت نما، چندی پیش محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد بهزودی پروژه حفاری ۳۵ حلقه چاه تازه در میدان گازی پارس جنوبی را در اختیار شرکتهای خصوصی و داخلی کشور قرار میدهیم تا بتوانیم تولید گاز از این میدان را ثابت نگه داریم. پروژهای که با روی کار آمدن دولت سیزدهم مطرح شد و با گذشت دو سال همچنان بلاتکلیف است.
در ابتدای دولت سیزدهم رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفته بود: لازم است تا ۱۰ سال آینده در بخش فشار افزایی چاههای پارسجنوبی، در مجموع ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری شود تا شاهد افت فشار در این میدان نباشیم. دهقان همچنین از برنامه حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در پارسجنوبی با ارزش ۸۰۰ میلیون دلار خبر داده بود.
پس از آن شبیر نبوی، جانشین رئیس واحد مهندسی بهرهبرداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: حفاری ۳۵ حلقه چاه درون میدان مشترک پارس جنوبی با هدف افزایش بهرهوری و نگهداشت تولید گاز، بهزودی آغاز میشود.
اکنون که دو سال از آغاز به فعالیت دولت سیزدهم میگذرد اما هنوز با وجود به مناقصه رفتن ۱۵ حلقه چاه و تعیین تکلیف شدن آنها هنوز عملیات حفاری انجام نشده است.
بررسیهای مهر نشان میدهد پس از برگزاری این مناقصه ظاهراً یکی از شرکتهای خصوصی داخلی که سابقه فعالیت در بخش بالادست را دارد برنده این مناقصه میشود و دو شرکت دیگر ایرانی در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
با وجود آنکه سازمان بازرسی کل کشور صحت برگزاری این مناقصه را تأیید میکند اما شرکت کار فرما هنوز اجازه حفاری را به این شرکت خصوصی نداده است و در اقدامی غیر حرفهای دوباره دنبال برگزاری مناقصه است. هرچند که دلیل این کار کافرما مشخص نیست اما پرواضح است که این اقدام موجب به عقب افتادگی عملیات حفاری خواهد شد و با وضعیتی که تولید گاز در پارس جنوبی دارد باید هرچه سریعتر این عملیات انجام شود در غیر این صورت مشخص نیست تا چه زمانی این کار طول خواهد کشید.
این موضوع در حالی اتفاق افتاده که چاههای تولیدی پارس جنوبی وضعیت مطلوبی ندارند و از نیمه عمرشان گذر کرده است به همین دلیل باید هر چه زود تر پروژههایی نظیر ازدیاد برداشت در دستور کار قرار گیرد تا شاهد ناترازی گاز در سالهای آتی نباشیم.
Friday, 22 November , 2024