نفت نما: مدیرعامل شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه با ابراز نگرانی از قطع گاز این شرکت توسط شرکت دماوند گفت: قطع گاز یک واحد تولیدی با 600 نفر پرسنل در سال رشد تولید و مهار تورم منطقی نبوده و خلاف منویات مقام معظم رهبری و سیاست های عدالت محور دولت سیزدهم است.

به گزارش نفت نما، امیر گنجی دوست در نشست با خبرنگار این رسانه خبری با اشاره به وعده های داده شده به شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه ابراز داشت: اگر این وعده ها عملی می شد حدود 70 میلیون دلار افزایش درآمد داشتیم و اکنون می توانستیم بدهی به دماوند را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

 

وی با بیان این که هم اکنون حدود چهار هزار میلیارد تومان بدهی به بانک داریم، افزود: تاکنون رفتار نامناسبی توسط بانک ها با ما صورت نگرفته بلکه آن ها نیز در تلاشند به بخش تولید تا حد ممکن کمک کنند.

 

قطع گاز مشکلی را حل نمی کند

گنجی دوست با اشاره به مذاکرات خود با فقیه، مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر پیش از قطع گاز شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه گفت: به آقای فقیه اعلام کردم قطع گاز نه تنها هیچ مشکلی را حل نمی کند بلکه به مشکلات خواهد افزود.

 

وی با بیان این که از ابتدای سال جاری تاکنون مبلغ یک هزار میلیارد تومان به شرکت دماوند پرداخت کرده ایم، ابراز داشت: پرداخت این مبلغ با ال سی یعنی شرکت دارای نقدینگی نیست، بنابراین شایسته بود هم شرکت گاز استان بوشهر و هم شرکت دماوند درمورد قطع گاز تامل بیشتری می کردند.

 

 

زیان های قطع گاز برای پتروشیمی ها

مدیرعامل شرکت کیمیای پارس خاورمیانه درخصوص هزینه های مالی قطع گاز برای این شرکت نیز گفت: فقط راه اندازی دوباره دستگاه ها حدود 60 میلیارد تومان هزینه دارد و متاسفانه این بار اضافی مالی بر شرکت تحمیل شد، ضمن این که برای فعالیت دوباره سیستم، هم میزان قابل توجهی گاز به هدر می رود و هم دستگاه ها دچار استهلاک خواهند شد.

 

گنجی دوست با بیان این که هیچ محکمه ای نمی پسندد اینجا تعطیل باشد، افزود: در حالی که رییس جمهور برای راه اندازی واحدهای صنعتی کوچک راکد و نیمه تعطیل به استان های مختلف سفر می کند اما گاز شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه با 600 نفر اشتغال را قطع می کنند.

 

موفق نشدیم با استاندار بوشهر صحبت کنیم

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار “نفت نما” درمورد این که آیا با استاندار بوشهر هم در این رابطه گفتگویی داشته اید یا خیر، اظهار داشت: با پورات، معاون سیاسی امنیتی استانداری بوشهر پیش از قطع گاز صحبت کرده ایم و ایشان نیز دیدگاه مثبتی درخصوص قطع نشدن گاز شرکت داشتند اما با استاندار موفق به برقراری تماس نشدیم.

 

دماوند بلافاصله پس از دریافت 250 میلیارد تومان گاز ما را قطع کرد

گنجی دوست با بیان این که هم اکنون با وزیر نفت در حال مکاتبه هستیم تا بدهی های جاری را پرداخت کرده و درمورد بدهی های معوق فرصت بگیریم، ابراز داشت: پیش از قطع گاز به ما 20 روز فرصت دادند تا حدود 800 میلیارد تومان از بدهی خود را به شرکت دماوند پرداخت کنیم و ما بلافاصله سه روز بعداز این تصمیم مبلغ 250 میلیارد تومان پرداخت کردیم اما در کمال ناباوری شرکت دماوند پس از دریافت اولین قسط سریعا گاز ما را قطع کرد در حالی که حداقل 20 روز فرصت داشتیم.

 

راهکاری برای برون رفت از مشکلات پتروشیمی های بدهکار

مدیرعامل شرکت کیمیای پارس خاورمیانه یکی از راه های برون رفت از مشکلات برخی شرکت های پتروشیمی بدهکار را نشست چهار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش، نفت و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دانست و گفت: این وزارتخانه ها به عنوان سهامداران اصلی پتروشیمی هایی مانند کیمیای پارس خاورمیانه و چند پتروشیمی دیگر باید طی نشستی برای پرداخت بدهی های معوق پتروشیمی های زیرمجموعه خود تنفس بگیرند تا مشکلات رفع شود.

 

 

اکسیژن هایی که در اختیار پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه قرار نگرفت

گنجی دوست با انتقاد از کمبود اکسیژن اظهار داشت: اگر شرکت دماوند گاز و اکسیژن به میزان کافی در اختیار شرکت کیمیای پارس خاورمیانه قرار می داد این شرکت با 100 درصد ظرفیت اسمی کار می کرد و امروز راحت تر می توانست بدهی خود را پرداخت کند.

 

قطع گاز و محرومیت کشور از دریافت روزانه چندین میلیارد دلار ارز

وی با بیان این که هر روز تعطیلی این واحد پتروشیمی برای کشور چندین میلیارد تومان زیان دارد، گفت: این شرکت با تولید و فروش محصولات خود روزانه چندین هزار دلار برای کشور ارزآوری دارد و تعطیلی آن یعنی کشور را در شرایط تحریم های ظالمانه از این ارزها محروم کردیم.

 

مدیرعامل شرکت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه با اشاره به تعهدات فروش این شرکت به مشتریان خارجی اظهار داشت: ما تعهد فروش داریم و اگر کشتی خریداران به بندر آمده و محصول نباشد به طور روزانه باید مبلغ 27 هزار دلار جریمه پرداخت کنیم.

 

حقوق 600 پرسنل شرکت کیمیای پارس خاورمیانه در هاله ای از ابهام

وی با بیان این که اگر گاز شرکت وصل نشود برای پرداخت حقوق 600 نفر از شاغلین در آن در پایان همین ماه دچار مشکل می شویم، گفت: وصل نشدن گاز علاوه بر زیان های هنگفت شرکت ممکن است باعث بروز پیامدهای اجتماعی نیز بشود.

 

استاندار بوشهر نباید زیربار قطع گاز می رفت

گنجی دوست با بیان این که استاندار بوشهر به عنوان رییس رفع موانع تولید می بایست مداخله کرده و زیربار قطع گاز شرکت نمی رفت، ابراز داشت: در بروز این مشکلات ما هم مقصر نیستیم زیرا روزی که شرکت کیمیای پارس خاورمیانه مجوز گرفت قرار بود گاز، اکسیژن و دیگر نیازهای مربوط به شرکت را در اختیارمان قرار بدهند.

 

خلف وعده ها از زمان زنگنه تاکنون ادامه دارد

وی با بیان این که در سال 99 زنگنه، وزیر وقت نفت وعده داده بود اکسیژن لازم را در اختیار شرکت کیمیای پارس خاورمیانه قرار بدهند، افزود: این در حالیست که از آن زمان تاکنون هیچ گاه به طور کامل به ما اکسیژن ندادند و همیشه شرکت با 50 درصد ظرفیت اسمی خود تولید کرده است.

 

3 دلیل مهم در بروز مشکل برای شرکت کیمیای پارس خاورمیانه

گنجی دوست تامین نشدن اکسیژن به میزان کافی، افزایش قیمت خوراک و افت قیمت متانول در بازارهای جهانی را از دلایل مهم مشکلات امروز شرکت هایی مانند کیمیای پارس خاورمیانه اعلام و ابراز امیدواری کرد با وصل سریع گاز و هچنین رفع موانع شاهد افزایش تولید و در نتیجه افزایش ارزآوری در شرایط تحریم های ظالمانه برای کشورمان باشیم.