به گزارش نفت نما، عبدالعلی علیعسکری امروز (یکشنبه، ۳۰ مهرماه) در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس منتهی به ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ با اشاره به نقش این شرکت در اقتصاد کشور اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ سالی پررونق برای هلدینگ خلیج فارس خواهد بود، بهطوری که تا امروز با حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش تولید نسبت به پارسال رشد ۹.۵درصدی را محقق کردهایم.
وی افزود: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال ۱۴۰۱ شرکت برتر در ۱۰۰ شرکت برتر ایران از لحاظ فروش، درآمد صادراتی و ارزش بازار و رتبه دوم کشور از نظر ارزش افزوده و سودآوری شد، همچنین در رتبهبندی مؤسسه بینالمللی ICIS با رشد ۱۵.۵ درصد به جایگاه بیستوهفتم رسید.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه این شرکت دارای بزرگترین صندوق بازارگردانی به ارزش ۱۹۵ هزار میلیارد ریال است، ادامه داد: حفظ و ارتقای جایگاه برترین شرکت در بازار سرمایه با افزایش ۳۹ درصدی گروه از ۹۷۶ هزار میلیارد تومان به ۱۳۵۰ هزار میلیارد تومان، بازدهی ۶۸ درصدی سهام گروه در بازار سرمایه، خرید شرکت کارگزاری برای تعمیق نقش گروه در بازار سرمایه و افزایش سرمایه در شرکتهای تابع از دستاوردهای این شرکت است.
به گفته علیعسکری، دستیابی به بالاترین رکورد تولید به مقدار ۲۳.۲ میلیون تن معادل ۷۸ درصد ظرفیت اسمی و ۹۲ درصد برنامه و افزایش ۵ درصدی تولید نسبت به دوره مشابه سال قبل، راهاندازی پالایشگاه هویزه خلیج فارس، بهرهبرداری از الفین گچساران و کنترل مدیریتی شرکت پتروشیمی گلستان با خرید ۶۰ درصد سهام که بهزودی با حضور رئیسجمهوری عملیات اجرایی آن بهطور رسمی آغاز میشود از مهمترین دستاوردهای شرکت در سال مالی مورد نظر است.
افزایش ۱۹ درصدی درآمد ارزی
وی در زمینه سال مالی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ تا ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ یادآور شد: در این بازه زمانی مقدار تولید با ۵ درصد افزایش از ۲۲.۲ به ۲۳.۲ میلیون تن، سود انباشته تلفیقی با ۶۴ درصد افزایش از ۷۸ هزار میلیارد تومان به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان، صادرات و درآمد ارزی با ۱۹ درصد افزایش از ۵.۲ میلیارد دلار به ۶.۲ میلیارد دلار رسیده است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ادامه داد: مجموع فروش گروه بر مبنای معیارهای ICIS با ۱۵.۵ درصد افزایش از ۱۴.۵ میلیارد دلار به ۱۶.۷ میلیارد دلار در این بازه زمانی رسیده است.
علیعسکری با اشاره به اینکه ارزش بازار گروه ۱۳۵۰ هزار میلیارد تومان نسبت به ۱۰۰۲۶ هزار میلیارد تومان کل ارزش بازار بورس و فرابورس است و سهم ۱۳.۵ درصدی از این بازار را داریم، تصریح کرد: ارزش بازار شرکت ۶۷۹ هزار میلیارد تومان، سهم شرکت از کل ارزش بازار بورس و فرابورس ۷.۱۳ درصد و بازدهی سهم شرکت در بازار سرمایه ۶۷.۸ درصد در سال منتهی به ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ بوده است.
وی با بیان اینکه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۲۹ طرح توسعهای به ارزش ۱۲.۶ میلیارد دلار و ۹۰۰ هزار میلیارد ریال با ظرفیت ۲۱ میلیون تن محصول در دست اجرا دارد، گفت: این طرحها شامل ۱۴ طرح اصلی هلدینگ با ظرفیت ۲۱ میلیون تن با سرمایه ۱۱.۷ میلیون دلار و ۷۹۰ میلیارد ریال، هفت طرح بزرگ درونمجتمعی با سرمایه ۳۹۲ میلیون دلار و ۱۸.۸ هزار میلیارد ریال و هشت طرح پترول به ارزش ۵۱۶ میلیون دلار و بیش از ۹۱ هزار میلیارد ریال با ظرفیت تولید ۵۴۲ هزار تن محصول است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأکید کرد: طرحهای پتروشیمی هنگام، بازسازی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلیسینا، تصفیهخانه مرکزی پتروشیمی بندرامام، هایکو پتروشیمی کارون، پتروشیمی ارغوانگستر ایلام و صدف عسلویه در آستانه راهاندازی هستند.
پیمانکار پارک شیمیایی چابهار بهزودی انتخاب میشود
علیعسکری درباره احداث پارکهای صنایع تکمیلی پتروشیمی با بیان اینکه شرکت پارکهای شیمیایی افق خلیج فارس برای مدیریت این پارکها ایجاد شده است، اظهار کرد: ۹ نقطه برای احداث پارکهای چابهار، جاسک، سیریک، پارسیان، نایبند عسلویه، دشتستان گناوه، دیلم، امیدیه و منطقه آزاد اروند مکانیابی شدهاند و مناقصه انتخاب پیمانکار پارک چابهار بهزودی برگزار میشود.
وی ادامه داد: کل سرمایه مورد نیاز احداث این پارکها ۵.۵۰۰ میلیون دلار است که سالانه ظرفیت تولید ۴.۶۵ میلیون تن محصول به ارزش ۶.۹۵۰ میلیون دلار دارند و اشتغالزایی مستقیم برای ۱۲ هزار و ۸۸۵ نفر و غیرمستقیم برای ۷۱ هزار نفر بهدنبال خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل شرق کارون، خطوط انتقال گازهای مشعل میدان دارخوین و غرب کارون، سرمایهگذاری در میدان گازی مارون خامی و میدان نفتی مارون ۲، ۵ و ۶ از برنامههای این شرکت برای تأمین خوراک شرکتهای زیرمجموعه است.
علیعسکری در زمینه ساخت داخل و بومیسازی در شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس افزود: این شرکت بیش از ۱۵۰ تفاهمنامه به ارزش حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای ساخت داخل امضا کرده است.
وی برنامهریزی برای استفاده حداکثری از ظرفیت صندوق توسعه ملی، تعامل و توسعه همکاری با بانکها، استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی در بازار سرمایه، طراحی صندوق پروژه برای تأمین سرمایه مورد نیاز پروژهها با جذب سرمایههای کوچک مردمی، استفاده از توانمندیهای شرکت تأمین سرمایه خلیج فارس و بنیانگذاری گروه مالی هلدینگ خلیج فارس برای بهرهبرداری از ظرفیتهای توسعهای آن را از سیاستهای تأمین مالی طرحهای شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس دانست.
Friday, 22 November , 2024